Βελτιώνεται βαθμιαία ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, ενώ αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Το πρωί όμως η θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλή και στα βόρεια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, καθώς θα υπάρχει τοπικά παγετός.

Αττική:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται αρχικά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα γίνει αίθριος.Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στις Σποράδες και την Εύβοια με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές το πρωί. Βαθμιαία πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά. Από το μεσημέρι πάντως ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Το πρωί θα υπάρχει τοπικά παγετός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται αρχικά με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Νεφώσεις με σποραδικές βροχές προβλέπονται και από το απόγευμα βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης