Με το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά να ΄χει σπάσει από τις υψηλές θερμοκρασίες, οποιοσδήποτε θα περίμενε ότι στις φετινές κρίσεις των ΕΔ το κριτήριο που θα κυριαρχούσε θα ήταν ένα: ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά! Ποιος είναι επιχειρησιακά ικανός και χρήσιμος. Εδώ όμως δεν είναι απλώς Βαλκάνια. Είναι Ελλάδα. Κι ότι θερμοκρασία κι αν “γράφει” το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά στις κρίσεις των στελεχών μας άλλα είναι τα κριτήρια…

Διαβάζουμε στο militaire.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φετινές κρίσεις έγιναν πολλά φάουλ, τα οποία είναι για απευθείας κόκκινη κάρτα. Μόνο το ΠΝ πήγε σε “ήρεμη θάλασσα” και δεν έχουν ακουστεί παράπονα.

Στην Πολεμική Αεροπορία είναι προφανές ότι ο έλεγχος έχει χαθεί από την ηγεσία. Και τώρα δεν υπάρχει το άλλοθι του “συγκεντρωτικού” Πτέραρχου Χ.Χριστοδούλου, που και από τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ ,έλεγαν κάποιοι ότι “έριχνε και μια ματιά” στο ΓΕΑ, “πνίγοντας” τον Αρχηγό Γ.Μπλιούμη. Ο Πτέραρχος Χριστοδούλου είναι απόστρατος δεν ενεπλάκη στις κρίσεις και το όνομα του χρησιμοποιήθηκε μόνο για να “καρατομηθούν” αξιωματικοί ως “Χριστοδουλικοί”. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι κάθε άλλο παρά “Χριστοδουλικοί” ήταν, αλλά αυτό μικρή σημασία είχε για όσους απαιτούσαν “αποκεφαλισμούς”.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια ακόμη και στην πάντα παντοδύναμη στις ΕΔ ΝΔ -ακόμη και τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ- είναι περίπτωση του Διευθυντή του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεων) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Υποπτέραρχου Δημήτρη Τσιρογιαννίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόστρατος Αρχηγός όχι από τους επιτυχημένους και χαμηλόβαθμος απόστρατος απαίτησαν την αποστρατεία του, χωρίς να μπορούν να αιτιολογήσουν σε καμία παρέμβαση τους την αιτία. Παρόλα αυτά εισακούστηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου, και όλη τη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Η οποία δέχτηκε να αποστρατεύσει τον αξιωματικό που “έτρεξε” όλο το επιτυχημένο πρόγραμμα της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας -βλέπε Λάρισα κι όχι μόνο- του ανέθεσαν να διαπραγματευτεί τη συμφωνία για τη μεταφορά ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία, έσπευσαν να του αναθέσουν την αποστολή ασφαλούς μεταφοράς του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Λιβύη κι άλλα πολλά. Η μοναδική απάντηση στο γιατί αποστρατεύθηκε είναι οι προσωπικές εμμονές. Αλλά σε μια σοβαρή χώρα που αντιμετωπίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν γίνονται κρίσεις για να ικανοποιηθούν οι εμμονές κάποιων.

Στην ΠΑ όμως συμβαίνουν κι άλλα αξιοπερίεργα.

Υπάρχουν ερωτήματα για τις κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών του Οικονομικού Σώματος της Π.Α. Ποια είναι αυτά;

Οι προαχθέντες Αξιωματικοί θα τοποθετηθούν στις προβλεπόμενες για το βαθμό τους θέσεις σύμφωνα με τον ΠΟΥ και ΚΟΛ του ΓΕΑ ή θα παραμείνουν στις ίδιες θέσεις που δεν προβλέπεται ο ανάλογος βαθμός; Εάν ναι γιατί;

Στα κριτήρια προαγωγής ελήφθη υπόψη η τυχόν επιτυχής φοίτηση από Σχολεία των Ε.Δ. όπως ΣΕΘΑ ή ΑΔΙΣΠΟ ή δεν υπάρχουν τέτοια;

Ανεξάρτητα από την προαγωγή τους θα πρέπει να ισχύσουν οι κανόνες που ισχύουν στις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, όπου η αξιολόγηση με σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, η σταδιοδρομική ιστορία και η αξιοκρατία είναι τα μόνα κριτήρια εξέλιξης και το σύστημα διακρίνεται για την ουδετερότητά του και τη δικαιοσύνη;

Στο ΓΕΣ “έφυγαν” Υποστράτηγοι που κατά γενική ομολογία ήταν ικανότατοι. Όλοι αποστρατεύθηκαν επειδή κάποιοι τους είχαν κατατάξει στο “περιβάλλον Καμπά”. Στον πρώην Α/ΓΕΣ δηλαδή, για τον οποίο η απάντηση για την αποστρατεία του, ακόμη αναμένεται. Για να μην κρυβόμαστε ο κ.Καμπάς αποστρατεύθηκε επειδή οι ίδιοι κύκλοι θεώρησαν ότι είχε καλή σχέση με τον ΑΝΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Παν.Ρήγα. Παρένθεση: από τη ΝΔ δεν είπαν κουβέντα για τη περίοδο Καμμένου. Και πως θα μπορούσαν αφού τα 4 χρόνια που ήταν ΥΕΘΑ τα “αιτήματα” της ΝΔ ικανοποιήθηκαν σε ποσοστό σχεδόν 100%. Την περίοδο Αποστολάκη επίσης δεν την αγγίζουν κι έτσι έλεγαν κάποιοι από το κυβερνών κόμμα ότι “θα αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα που διαταράχθηκε από τον Ρήγα”! Ποια νομιμότητα διατάραξε δεν μας εξήγησαν.

Στο ΓΕΣ λοιπόν έφυγαν άδικα ο Επιτελάρχης του Κ.Μασούρας, αξιωματικός ικανός ,εύστροφος και ιδιαίτερα αγαπητός στο προσωπικό. Αποστρατεύθηκε ένας από τους καλύτερους Καταδρομείς , ο Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη», που εδρεύει στη Βέροια. Έφυγε ο Υποστράτηγος Λάμπρος Ναζίφης και ο Υποστράτηγος Νικόλαος Αγγελής. Και για τους δύο υπάρχουν μόνο θετικά σχόλια.

Με δεδομένη τη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά λοιπόν οι κρίσεις φέτος σηκώνουν πολύ κριτική.

Πηγή: militaire.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης