Με μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού του Ηρακλείου, γύρω από την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, που κάθε χρόνο αυξάνονται δραματικά, η Περιφέρεια Κρήτης, αναλαμβάνει δράση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ατυχημάτων, σήμερα διοργανώνει σε συνεργασία με φορείς του Ηρακλείου, μία σειρά από πρωτοβουλίες.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δράσεις, σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου, ενώ θα γίνει διανομή έντυπου υλικού και αυτοκόλλητων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, θα αναρτηθούν αφίσες και θα ενημερώνονται οι πολίτες που θα περνούν από το κέντρο.
Είναι η πρώτη φορά που αυτοδιοικητικός φορέας συμμετέχει ενεργά με μια σειρά δράσεων και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, όπως έχει οριστεί η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ασφαλής Κρήτη», η οποία εγκαινιάστηκε το Φεβρουάριο του 2012, η Περιφέρειας Κρήτης υλοποιεί τώρα στη δράση «Ένα αυτοκόλλητο, που ενώνει τις φωνές μας: ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, όλοι εμπλεκόμενοι φορείς συναντήθηκαν στην Περιφέρεια, για την τελική κατάρτιση του προγράμματος και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, στάθηκε στην αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων των φορέων και των πολιτών στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων και ευχαρίστησε όσους φορείς συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση αυτού του στόχου.

Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα έργα που προωθεί και σχεδιάζει η Περιφέρειας , πολλές φορές και με δικά της κονδύλια, στο εθνικό δίκτυο, στο επαρχιακό δίκτυο και στους κάθετους άξονες του νησιού.

Αναφερόμενος στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού, επεσήμανε τις εργολαβίες που ήδη ξεκίνησαν στο Ηράκλειο και αφορούν στη βελτίωση του οδικού δικτύου. Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί σε όλο το νησί έχουν προϋπολογισμό 16 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εκτίμησε ότι θα έχουν απορροφηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός αντίστοιχων έργων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης θα φτάσει τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης