Θλίψη αλλά και αναπάντητα ερωτήματα έχει προκαλέσει ο πρόωρος χαμός ενός 21χρονου, ο οποίος κατέληξε έπειτα από ενάμιση μήνα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου, χτυπημένος από τον ιό Η1Ν1.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, τόσο η οικογένειά του όσο και οι συγχωριανοί του στα Λιβάδια Μυλοποτάμου δεν μπορούν να πιστέψουν πώς ένας υγιής οργανισμός, όπως ενός 21χρονου ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, χάθηκε τόσο πρόωρα από τον ιό της γρίπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια του άτυχου νέου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κάνοντας λόγο για αμελή συμπεριφορά των γιατρών, καθώς ο 21χρονος Β. Κ., όταν αρχικά είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, οι γιατροί τότε δεν είχαν εκτιμήσει σωστά τη σοβαρότητα της κατάστασής του και του είχαν πει ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή από το σπίτι του.

Η κατάσταση του όμως δυστυχώς χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να λιποθυμήσει στην πλατεία του χωριού του. Τότε είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Το χρονικό

Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για 40 ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους γιατρούς να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάστασή του και να τον κρατήσουν στη ζωή.

Δυστυχώς, όμως, οι επιπλοκές που παρουσίασε ο 21χρονος ήταν πολύ σοβαρές, με αποτέλεσμα να υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια και τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου να καταλήξει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης