Στο Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων αναμενόταν να δικαστεί την Πέμπτη (29/09),  σε δεύτερο βαθμό η  υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Αμερικανίδας Βιολόγου Σούζαν Ίτον.

Ο πρωτόδικα καταδικασμένος Χανιώτης, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Γρεβενών στα Χανιά και έφτασε στο δικαστικό Μέγαρο νωρίς το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η δίκη πήρε αναβολή λόγω απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 16 Μαρτίου.

Yπενθυμίζεται πως το ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου του 2019 και ενώ η Σούζαν Ίτον βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ η 60χρονη είχε πάει για τρέξιμο, ο καθ’ ομολογίαν δράστης, αγρότης και πατέρας δύο παιδιών την χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο.

Την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ  του αυτοκινήτου του και τη μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου τη βίασε, όσο ήταν αναίσθητη, ενώ αμέσως μετά την πέταξε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου, όπου η άτυχη 60χρονη εντοπίστηκε νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση και του επιβλήθηκε η ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, 13 έτη για τον βιασμό καθώς και 4 μήνες αλλά και 1000 ευρώ πρόστιμο για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής.

Πηγή:creta24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης