Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, 59χρονος αρχαιοφύλακας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς εντοπίστηκε ο 59χρονος να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο δρόμο Ηρακλείου Μοιρών. Ο 59χρονος δε σταμάτησε στο μπλόκο των αστυνομικών, που είχαν πληροφορίες για τη δράση του, ενώ ακολούθησε έρευνα στον ίδιο, στην οικία του και σε περιβάλλοντες χώρους. Ο 59χρονος προσπάθησε να πετάξει το όπλο που είχε “πάνω του”, χωρίς επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

πιστόλι,

γεμιστήρας,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

φυσίγγια

4 πήλινα αγγεία,

2 μαρμάρινες βάσεις,

τμήμα σκαλιστού μαρμάρου,

2 αποσπάσματα πήλινων αγγείων και

6 νομίσματα τα οποία απεικονίζουν διάφορα σχήματα

Τα αντικείμενα εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραδόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης