Κρήτη: Εξελίξεις στην υπόθεση του εκπαιδευτικού που φέρεται να χαστούκισε μαθητή

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, 01:19
Κρήτη: Εξελίξεις στην υπόθεση του εκπαιδευτικού που φέρεται να χαστούκισε μαθητή
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με μια καταγγελία μητέρας, σύμφωνα με την οποία θύτης είναι ένας δάσκαλος και θύμα, το ίδιο της το παιδί.

Με βάση την καταγγελία αυτή φέρεται ο εκπαιδευτικός να χαστούκισε έναν εννιάχρονο μαθητή σε σχολείο της Σητείας κατά την διάρκεια διαγωνίσματος.

Συμφωνα με το anatolh.com το συμβάν έλαβε χώρα την Τετάρτη. Κατατέθηκε καταγγελία από την οικογένεια του παιδιού και ακολουθήθηκαν άμεσα οι νόμιμες διαδικασίες από το σχολείο και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λασιθίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την καταγγελία συνυπέγραψε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ενώ το συμβάν έχει προκαλέσει έντονη αγανάκτηση γενικότερα γονέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Συμφωνα με την καταγγελία ο δάσκαλος φέρεται να χαστούκισε έναν μαθητή Δημοτικού για μια...ερώτηση που του έκανε.

Ο κ. Γιώργος Τερζάκης, περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και τα υπολοιπα αρμόδια στελέχη της Υπηρεσίας, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξέταση του θέματος και την εξακρίβωση της αλήθειας, με σκοπό να υπαρξει πλήρης διελεύκανση της υποθεσης και απόδοση ευθυνών.

Πάντως από την ώρα που το θέμα αυτό δημοσιοποιήθηκε, υπαρχει μια αναστάτωση στην τοπικη κοινωνία, η οποία έχει μεταφερθεί και στα social media, με τους γονείς των μαθητών του σχολείου να προβαίνουν σε επικριτικά σχόλια για τον εν λόγω εκπαιδευτικό.

Πηγή: ekriti

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, 01:19