Μετά από αρκετές ώρες προσπάθειας οι πυροσβέστες κατάφεραν και απεγκλώβισαν το βράδυ της Τρίτης τους τουρίστες που βρίσκονταν μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς εξαιτίας του χειμάρρου που «φούσκωσε» από τις έντονες βροχοπτώσεις που κυριάρχησαν στην περιοχή.

Το χρονικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 3.30 το μεσημέρι 60 περίπου τουρίστες βρίσκονταν μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς όταν οι βροχές «ανέβασαν» την στάθμη του χειμάρρου σε επικίνδυνο σημείο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έσπευσε με τέσσερα οχήματα και 10 πυροσβέστες καθώς και με 5μελές κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα 45 τουρίστες βρίσκονταν έξω από το φαράγγι ενώ παρέμεναν μέσα – και συγκεκριμένα στο σημείο «Πόρτες» – 12 ακόμα άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι στην μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετείχαν οι υπάλληλοι του φαραγγιού και μέλη του δασαρχείου της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σε κάθε μεγάλη νεροποντή τους χειμερινούς μήνες, ο χείμαρρος που διέρχεται το φαράγγι «φουσκώνει», ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός γιατί επιχειρήθηκε σήμερα περιήγηση από τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές.

Κλειστά αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς

«Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές διάβασης και υποδοχής των επισκεπτών, ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων θα παραμείνει κλειστός για τις 13-05-2015 προκειμένου να ελεγχθεί και αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του. Με νεότερο Δελτίο Τύπου θα ενημερώσουμε για την επανέναρξη της λειτουργίας».

Πηγές: cretapost.gr/flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης