Έτοιμοι να μείνουν για όσο χρειαστεί στα μπλόκα εμφανίζονται οι αγρότες των Πραιτωρίων Ηρακλείου αλλά και των Μεγάλων Χωραφιών στα Χανιά.

12η ημέρα στα Πραιτώρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε το κρύο αλλά ούτε οι νοτιάδες δεν πρόκειται να μετακινήσουν τους αγρότες από τα Πραιτώρια οι οποίοι παραμένουν στο μπλόκο για 12η ημέρα διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές της κυβέρνησης που έχουν «γονατίσει» τον σημερινό αγρότη.

Καθημερινά δεξιά και αριστερά του κόμβου των Πραιτωρίων βρίσκονται παρατεταγμένα δεκάδες τρακτέρ ενώ δεν είναι λίγοι οι αγρότες που διανυκτερεύουν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρισκόμαστε εδώ επί 24ωρου βάσεως προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τα δίκαια αιτήματά μας» επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανώλης Καρκαβάτσος ενώ παράλληλα αναφέρει πως από τον αγώνα τους έχουν βγει κερδισμένοι.

«Εμείς έχουμε κερδίσει γιατί αρχικά δεν μένουμε απαθέστατοι. Όσο η απάθεια μεγαλώνει τόσο βοηθά όσους πολιτικούς έχουν βρώμικα σχέδια. Γι’ αυτό και βρισκόμαστε εδώ. Αντέχουμε, διεκδικούμε και θα προχωρήσουμε κάνοντας αγώνες για όλο το χρόνο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Καρκαβάτσος.

Μικρό… καλάθι για τη συνάντηση των αγροτών με τον υπουργό

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδος.

«Είμαστε σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και περιμένουμε τις εξελίξεις καθώς την Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό. Ωστόσο, δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι δεν θα πάρουμε τίποτε. Γι’ αυτό και θα συζητήσουμε για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας», τόνισε σχετικά ο κ. Καρκαβάτσος ενώ παράλληλα επεσήμανε πως οι αγρότες από το μπλόκο των Πραιτωρίων αναμένεται την Δευτέρα το βράδυ να κάνουν μία παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μηνώα Πεδιάδος.

Για 9η ημέρα βρίσκονται παρατεταγμένοι οι αγρότες στα Μεγάλα Χωράφια

Στο πλευρό τους βρίσκονται πλήθος κοινωνικών φορέων που καθημερινά δηλώνουν την στήριξή τους.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα σωματεία εργαζομένων και σύλλογοι φοιτητών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο, ενώ την Κυριακή 4 Φλεβάρη στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού και στην συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι και κέρασμα.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης