Οχι μόνο την ίδια, αλλά ολόκληρη την οικογένειά της, που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως ένα ευχάριστο ταξίδι διακοπών στην Κρήτη μετατράπηκε σε εφιάλτη, χτύπησε ο κεραυνός που έστειλε στο νοσοκομείο την άτυχη Λετονή Angela Golubeva η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου με εκτεταμένες εγκεφαλικές βλάβες. 

Ο σύζυγός της Juriy Golubev και ο αδελφός της Arthur Rachek οι οποίοι βρίσκονται στο Ηράκλειο και παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την πορεία της υγείας της και ενημερώνονται από τους γιατρούς, μίλησαν στην “Π” για τις ώρες αγωνίας που ζουν από τις 29 Μαΐου όταν ο κεραυνός χτύπησε την 30χρονη στην Κνωσό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 4χρονο αγοράκι της έχει επιστρέψει στη Λετονία και το φροντίζουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες του. 

«Έπαθα σοκ, δεν είχα αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης»

Ο Juriy Golubev είπε: «Η γυναίκα μου είχε πάει για ξενάγηση στην Κνωσό, εγώ με το γιο μου προτιμήσαμε να μην ακολουθήσουμε για να μην ταλαιπωρηθεί ο μικρός. Κάναμε βόλτες γύρω από το ξενοδοχείο μας στη Χερσόνησο όταν κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνό μου. Ήταν υπάλληλος από το τουριστικό πρακτορείο ο οποίος μου είπε ότι είχε κάποιο ατύχημα η γυναίκα μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον σύζυγο της Λετονής, η οποία εργαζόταν ως διευθύντρια οικονομικών σε ιδιωτική εταιρεία, ήταν τόσο μεγάλη η έκπληξή του όταν άκουσε ότι η σύζυγός του χτυπήθηκε από κεραυνό που στην αρχή δεν το πίστεψε. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Επαθα σοκ. Ούτε στην αρχή κατάλαβα πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση. Το συνειδητοποίησα αργότερα όταν μίλησα με τους γιατρούς». 

Το 4χρονο αγοράκι τους σύντομα άρχισε να αναζητά τη μητέρα του. «Στην αρχή του είπα ότι πονούσε η κοιλιά της και έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια του είπα την αλήθεια. Οτι κοιμάται και δεν μπορεί να ξυπνήσει». 

Ο Juriy Golubev αναχώρησε για την πατρίδα του προκειμένου να αφήσει το παιδί στους παππούδες του και επέστρεψε ξανά, αυτή τη φορά με τον αδελφό τής γυναίκας του ο οποίος είναι συντετριμμένος για το απίστευτο ατύχημα της αδελφής του. 

Και οι δύο ταξίδεψαν και φιλοξενούνται με την φροντίδα της Περιφέρειας Κρήτης ενώ δίπλα τους από την πρώτη στιγμή βρίσκονται και οι άνθρωποι του τουριστικού πρακτορείου Tez Tour με το οποίο ήρθε το ζευγάρι διακοπές στην Κρήτη. «Ολοι μάς βοηθούν και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό», είπαν τονίζοντας ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι γιατροί για την 30χρονη. 

«Οι γιατροί», σημειώνει, «κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή της. Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και ξέρουμε ότι έχει εκτεταμένες εγκεφαλικές βλάβες. Οταν βγει από την μονάδα θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα δούμε τι πρέπει να γίνει. Αν πρέπει να πάει σε κάποιο κέντρο αποκατάστασης προτιμούμε αυτό να γίνει στην Ελλάδα γιατί στη Λετονία δεν υπάρχουν τα κατάλληλα κέντρα».

«Πιστεύω ότι ο Θεός μας δοκιμάζει, αλλά θα τα καταφέρουμε»

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι αυτό που συνέβη στη γυναίκα του ήταν μια απερίγραπτη ατυχία ή κάποιοι έχουν ευθύνες, απάντησε: «Πιστεύω ότι ο Θεός μας έστειλε για κάποιο λόγο αυτή τη δοκιμασία αλλά συνεχίζω να ελπίζω και έχω την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε». 

Το πρωτοφανές περιστατικό που οδήγησε εκτός από τη Λετονή τουλάχιστον 16 ακόμη τουρίστες στο νοσοκομείο, σημειώθηκε το πρωί της 29ης Μαΐου στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. 

Οι Ρώσοι τουρίστες έκαναν το λάθος να σταματήσουν κάτω από ένα δέντρο και άνοιξαν τις ομπρέλες τους για να προστατευθούν από τη βροχή ενώ ο κεραυνός έπεσε πάνω στο πεύκο και το έκοψε στα δύο. Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι τουρίστες ούρλιαζαν και σωριάζονταν στο έδαφος χτυπημένοι από το ρεύμα, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και άνοιξαν τα ΤΕΠ του Βενιζελείου που δεν εφημέρευε αλλά ήταν το πλησιέστερο νοσοκομείο για τη νοσηλεία τους.

Ο αρχιφύλακας της Κνωσού Νίκος Παπαδάκης ανέφερε ότι ήταν πρωτοφανές αυτό που συνέβη. Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος, ο κεραυνός έσκισε το πεύκο ενώ οι τουρίστες που είχαν τρέξει κάτω από το δέντρο για να προστατευθούν από τη βροχή έπεφταν στο έδαφος φωνάζοντας σε κατάσταση πανικού.

Η άτυχη γυναίκα

Ο σύζυγός της

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης