Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι στην περιοχή Καραβάδος στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου στην Κρήτη.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που τελικά σε σύντομο χρονικό διάστηκα κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δύναμη της πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο ήταν μεγάλη και άμεση.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του ελικοπτέρου που πραγματοποίησε δύο ρίψεις.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 23 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη Νίκο Λαγουδάκη, η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια ενώ οι άνδρες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής θα αναζητήσουν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Μιλώντας στο Cretapost.gr, ο κ. Λαγουδάκης τόνισε πως παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, έχουν καταφέρει να σβήσουν, τις φωτιές πριν αυτές πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο «το στοίχημα μας είναι αυτό ακριβώς. Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο της πυρκαγιάς, προκειμένου να ελεγχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλά οχήματα της πυροσβεστικής με πολλούς άνδρες βρίσκονται αμέσως στο σημείο, για να ελέγξουν την φωτιά, πριν αυτή πάρει διαστάσεις».

Πηγή: cretapost.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης