Κρήτη: Καταδικάστηκε 72χρονος για ασέλγεια σε βάρος 5χρονης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 05:58
Κρήτη: Καταδικάστηκε 72χρονος για ασέλγεια σε βάρος 5χρονης

Ένοχος κρίθηκε και από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης ο 72χρονος για ασέλγεια σε βάρος ενός μικρού κοριτσιού μόλις πέντε ετών που συνέβη το 2007 σε χωριό του Δήμου Πλατανιά. Όμως το Δικαστήριο μείωσε στο μισό την αρχική ποινή και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 5 ετών.

Η δίκη στο Εφετείο ξεκίνησε την Πέμπτη με την εξέταση των μαρτύρων ενώ την Παρασκευή συνεχίστηκε με την απολογία του κατηγορούμενου ο οποίος αναφερόμενος στην ημέρα (σ.σ. 4 Νοεμβρίου 2007) όπου σύμφωνα με την κατηγορία ασέλγησε σε βάρος ενός 5χρονου κοριτσιού στην αποθήκη του σπιτιού του, έκανε λόγο για «μαύρη Κυριακή».

Στην απολογία του και απαντώντας σε ερωτήσεις του Δικαστηρίου περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα αρνούμενος πως ήρθε σε οποιαδήποτε επαφή με το μικρό κορίτσι.

Σε ερώτηση για τον λόγο που το 5χρονο κοριτσάκι είπε στην μητέρα του αυτά που είπε και τα οποία επιβεβαίωσαν και τα άλλα δύο αδέλφια του, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως «είπαν παραμύθια στους γονείς τους» και αυτοί βρήκαν την ευκαιρία γιατί ήθελαν να φύγουν από το χωριό.

«Δεν έχω ιδέα για αυτά που μου φόρτωσαν» είπε καταλήγοντας στην απολογία του.

Από την πλευρά της η Εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε πως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν μάρτυρες παρά μόνο οι ισχυρισμοί θύματος και δράστη.

«Η κοπέλα είπε πως την παρέσυρε στην αποθήκη και ασέλγησε εις βάρος της. Η άλλη πλευρά λέει πως η κοπέλα ψεύδεται.  Γιατί ψεύδεται;» αναρωτήθηκε η Εισαγγελέας η οποία αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου για τους λόγους της εναντίον του καταγγελίας.

Όπως είπε, «σε μια από τις δίκες είπε πως η οικογένεια των κοριτσιών είχε διαφορές μαζί του και ήθελαν να εκδικηθούν. Σε άλλη δίκη είπε πως τους εκβίαζαν να τους δώσουν λεφτά για να αποσύρουν την μήνυση. Την Πέμπτη η σύζυγός του είπε πως το παιδιά τα έβγαλε από το μυαλό του. Την Παρασκευή στην απολογία του είπε πως το έκαναν επειδή ήθελαν να φύγουν από το χωριό. Καμία από αυτές τις εκδοχές δεν είναι αληθινή» είπε η Εισαγγελέας αναφερόμενη αναλυτικά και στους λόγους.

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος είχε το περιθώριο και τον χρόνο να δράσει, ενώ παραθέτοντας και τις ιατροδικαστικές – ψυχιατρικές γνωματεύσεις έκανε λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και όχι μόνο μια φορά ενώ έγινε αναφορά για ανάλογες παρενοχλήσεις και σε βάρος της μεγαλύτερης αδελφής που τότε ήταν 9 ετών.

Καταλήγοντας η Εισαγγελέας ζήτησε  την ενοχή του 72χρονου σύμφωνα με το κατηγορητήριο κάτι που έγινε αποδεκτό απο το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 4 - 3, το οποίο τον καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε ετών.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Όμως στην συνέχεια υπέβαλλε έφεση και το Πενταμελές Εφετείο ακύρωσε την πρώτη καταδίκη με την αιτιολογία της αλλαγής της σχετικής δικονομίας και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Η δίκη επαναλήφθηκε στις αρχές του 2017 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου το οποίο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών.

Να σημειωθεί πως ενώ η ποινή δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη, ο καταδικασθείς κάποια στιγμή αφέθηκε ελεύθερος λόγω… βαρηκοΐας.

Τέλος η υπόθεση με τον συγκεκριμένο καταδικασθέντα θα έχει και συνέχεια καθώς στις 18 Μαρτίου αναμένεται να καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορούμενου για ασέλγεια σε βάρος και της μεγαλύτερης αδελφής του κοριτσιού για το οποίο καταδικάστηκε σήμερα.

Πηγή: flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 05:59