Κρήτη: Καταδίκη για τον άντρα που αποκεφάλισε κουτάβι

Κρήτη: Καταδίκη για τον άντρα που αποκεφάλισε κουτάβι
Σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή και 6.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεαπόλεως ο άνδρας που αποκεφάλισε στο χωριό Ζηρός της Σητείας ένα κουτάβι προκειμένου να εκδικηθεί την ιδιοκτήτρια του. Το ζώο εντοπίστηκε στην είσοδο του σπιτιού της ιδιοκτήτριας του το πρωί της 14ης Ιανουαρίου. Οι συγχωριανοί ενημέρωσαν τη γυναίκα για το τι είχε συμβεί στο ζώο της τηλεφωνικά καθώς εκείνη απουσίαζε στη Χαλκιδική.

Η ιδιοκτήτρια του μόλις έξι μηνών κουταβιού κάλεσε στο τηλέφωνο τον δράστη, καθώς υποψιάστηκε ποιος είχε κάνει το έγκλημα, και σε ανοιχτή ακρόαση ενώπιον ενός μάρτυρα, τον ρώτησε αν της είχε σκοτώσει το ζώο. Σύμφωνα με την ίδια ο δράστης παραδέχτηκε ότι αποκεφάλισε το σκυλί και απείλησε και την ίδια.

Η γυναίκα στη συνέχεια έσπευσε σε Αστυνομικό Τμήμα να κάνει την καταγγελία για τη ζωοκτονία. Η μήνυση – αφού είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα – διαβιβάστηκε στο Α.Τ. Σητείας και τελικά ο δράστης, που είναι μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης αλλά κατάγεται από τον Ζηρό, συνελήφθη στο Ηράκλειο στις 15 Ιανουαρίου και μεταφέρθηκε στη Σητεία για να δικαστεί.Με πληροφορίες από cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 20:52