Κρήτη: Κόβουν το ρεύμα στο Δήμο Βιάννου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 09:44
Κρήτη: Κόβουν το ρεύμα στο Δήμο Βιάννου
Στο Δημαρχείο Βιάννου έφτασαν νωρίς το πρωί συνεργεία εργολάβου της ΔΕΗ προκειμένου να προχωρήσουν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω οφειλών του Δήμου!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Δήμος ναι μεν έχει προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση των χρεών του προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ωστόσο η τελευταία απαιτεί να πληρώνονται παράλληλα και οι τρέχουσες οφειλές, κάτι που ο Δήμος αδυνατεί να κάνει.

Ο Δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης επισημαίνει ότι από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι τώρα έχουν δοθεί στη ΔΕΗ ποσό μεγαλύτερο των 400 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο τα χρέη του Δήμου προς αυτήν υπερβαίνουν το 1,3 εκ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ δεν εισπράττει από τους πολίτες τα ανταποδοτικά τέλη για το Δήμο παρά δέχεται να πληρώνουν μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ρεύμα που έχει καταναλωθεί, γεγονός που - κατά τον κ. Μπαριτάκη- μεταφράζεται σε τουλάχιστον 400 χιλ ευρώ ανείσπρακτα για το Δήμο

Ο Δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει το θέμα μέχρι τον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας την οργή του για την τακτική που ακολουθεί η ΔΕΗ

Σημειώνεται ότι σε ανάλογη κίνηση ετοιμαζόταν να προχωρήσει η Επιχείρηση και στο Δήμο Σφακίων, ωστόσο την τελευταία στιγμή, όπως λένε οι πληροφορίες, έγινε νέα ρύθμιση και αποφεύχθηκε η διακοπή της ηλεκτροδότησης.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 09:44