Η ψαριά αυτή δεν ήταν συνηθισμένη αφού έκπληκτος ένας άνδρας βρήκε στα αγκίστρια του έναν από τους εισβολείς της Μεσογείου τα τελευταία χρόνια, έναν λαγοκέφαλο.

Ο συγκεκριμένος μεγάλος λαγοκέφαλος πιάστηκε σε πολυάγκιστρο στην περιοχή του Λουτρού στα Σφακιά και ζυγίζει περίπου 3-4 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για το επικίνδυνο ψάρι λαγοκέφαλος το οποίο απομάκρυναν από τα αγκίστρια και έβαλαν στην άκρη καθώς είναι επικίνδυνο για κατανάλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι ο λαγοκέφαλος είναι είδος ευρείας εξάπλωσης στον τροπικό Ειρηνικό και Ινδικό Ωκεανό, στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, ως λεσσεψιανός μετανάστης (μέσω της Διώρυγας του Σουέζ)

Ο λαγοκέφαλος περιέχει στους ιστούς του μια ισχυρή νευροτοξίνη, την τετροδοτοξίνη, η οποία μπορεί να αποτελέσει πηγή τροφικής δηλητηρίασης σε περίπτωση κατανάλωσής του, με ψηλά συσχετιζόμενα ποσοστά θνησιμότητας. Η τοξικότητα αυξάνεται σταδιακά πριν την αναπαραγωγική περίοδο και μειώνεται απότομα με το τέλος της. Οι γονάδες, ιδιαίτερα στα θηλυκά άτομα, παρουσιάζουν τον υψηλότερο βαθμό τοξικότητας συγκρινόμενες με άλλα όργανα. Η τετροδοτοξίνη μπορεί να προκαλέσει θάνατο από μυική παράλυση, αναπνευστική ανεπάρκεια και κατάρρευση του κυκλοφορικού συστήματος. Η κατανάλωση περίπου 25 mg τετροδοτοξίνης μπορεί να σκοτώσει ένα άτομο βάρους 75 κιλών.

Πηγή: flashnews.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης