Κρήτη: Ουρές ανέργων έξω από την Αρχιεπισκοπή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 11:48
Κρήτη: Ουρές ανέργων έξω από την Αρχιεπισκοπή
Βροχή αιτημάτων από ανθρώπους που αναζητούν μια δουλειά δέχεται το γραφείο ευρέσεως εργασίας της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με την ομάδα των εθελοντών να βρίσκεται σε καθημερινή βάση αντιμέτωπη με την αγωνία της επιβίωσης εκατοντάδων συνανθρώπων μας.

Στο διάστημα που λειτουργεί το γραφείο, η προσέλευση των ανθρώπων που αναζητούν δουλειά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή, καθώς μέχρι αυτήν τη στιγμή έχουν κατατεθεί 900 αιτήσεις. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως νέοι με σπουδές, πτυχία και προσόντα απευθύνονται στους εθελοντές της Αρχιεπισκοπής, ζητώντας μια οποιαδήποτε εργασία, προκειμένου να κερδίσουν τα προς το ζην.

Όπως τονίζουν οι εθελοντές ωστόσο, τα αιτήματα που δέχονται δεν περιορίζονται στα σύνορα του νησιού. Αντίθετα, δεκάδες είναι τα αιτήματα ανθρώπων και από άλλα μέρη της χώρας, ακόμα και από το εξωτερικό!

Μέχρι στιγμής, το γραφείο έχει καταφέρει να βρει δουλειά σε αρκετούς ανθρώπους, όμως οι εθελοντές τονίζουν την ανάγκη ευαισθητοποίησης από την πλευρά των επαγγελματιών, ζητώντας τη συνεργασία τους για την επίτευξη αυτής της πρωτοβουλίας.

«Βλέποντας την αγωνία των ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν μια δουλειά, προχωρήσαμε σε αυτήν την πρωτοβουλία, προσπαθώντας να βοηθήσουμε όπως μπορούμε» ανέφερε σε δηλώσεις του στο «ράδιο Κρήτη» ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Το γραφείο λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, στο κτήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Υπεύθυνη του Γραφείου είναι η κα Ευγενία Αυγενάκη.

Για αποστολή βιογραφικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου, που είναι η εξής: ergasia@iak.gr. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 335860.

Πηγή: Prismanews.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 12:38