Κρήτη: Παραλίγο να μολύνει το δίκτυο ύδρευσης με φυτοφάρμακο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 04:12
Κρήτη: Παραλίγο να μολύνει το δίκτυο ύδρευσης με φυτοφάρμακο
Επιβλαβής και μοιραία για όλο το δίκτυο ύδρευσης της Σητείας παραλίγο να αποδειχθεί η προσπάθεια ενός δημότη να γεμίσει με νερό ένα ψεκαστικο μηχάνημα το οποίο περιείχε γεωργικό φάρμακο προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στα ελαιόδεντρα του.

Όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σητείας, στην διάρκεια αυτής της προσπάθειας, έγινε αναρρόφηση του σκευάσματος με αποτέλεσμα το διάλυμα να εισχωρήσει στο δίκτυο ύδρευσης της οικίας του με μεγάλο κίνδυνο τη μόλυνση όλου του δικτύου ύδρευσης του τοπικού διαμερίσματος.

Η ΔΕΥΑΣ έλαβε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και ενήργησε προκειμένου να καθαριστεί προληπτικά όλο το δίκτυο ύδρευσης του τοπικού διαμερίσματος και να ελεγχθεί το νερό από διάφορα σημεία του δικτύου του χωριού για τυχόν υπολείμματα του σκευάσματος, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής επιχείρησης αναφέρεται: «Προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοιες καταστάσεις, σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται ρητά, ως ορίζουν οι κανονισμοί για τα δίκτυα ύδρευσης, η χρησιμοποίηση των δικτύων για παρόμοιες ενέργειες και χρήσεις. Οποιοσδήποτε δημότης εντοπιστεί να κάνει χρήση του δικτύου ύδρευσης για τον παραπάνω σκοπό θα διώκεται ποινικά από τη ΔΕΥΑΣ με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 07:05