Τις τελευταίες μέρες η Ένωση Ηρακλείου αγοράζει λάδι προς 2.80 ευρώ, η Ένωση Πεζών προς 2.90 ευρώ, την ώρα που άλλοι ιδιώτες έμποροι αγοράζουν με τις ίδιες τιμές και άλλοι έχουν σταματήσει προσωρινά τις αγοραπωλησίες.

Αιτία για αυτή την πτώση στο «Χρηματιστήριο του λαδιού» είναι η μείωση στη ζήτηση του Κρητικού ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, αφενός λόγω της πίεσης που ασκούν οι Ιταλοί, αφετέρου λόγω της κίνησης των Πελοποννήσιων παραγωγών να δίνουν όσο – όσο το λάδι που παράγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπορος ελαιολάδου και ιδιοκτήτης της Cretan Olive Mill κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης μιλώντας στο CretePlus.gr περιέγραψε την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα: «Εξαιτίας της μεγάλης παραγωγής που έχουμε, υπάρχουν μεγάλες προσφορές που γίνονται προς τους Ιταλούς με αποτέλεσμα να έχει πέσει η τιμή του. Για αυτό συνιστώ προσοχή στους παραγωγούς και να έχουν υπομονή, ώστε να μην παρασυρθούν και το δώσουν τώρα. Αν έχουν τη δυνατότητα να του κρατήσουν, ας το κάνουν», αναφέρει.

Ο κ. Αλμπαντάκης μάλιστα είχε επισημάνει πως αν καταφέρουν οι Κρητικοί παραγωγοί να μη το διαθέσουν τώρα, αλλά να το κρατήσουν, τότε θα μπορέσουν να το δώσουν σε καλύτερη τιμή στο μέλλον.

«Η τιμή τώρα έχει πέσει 10-20 λεπτά. Αιτία για αυτή τη μείωση πέρα από τους Ιταλούς είναι και οι παραγωγοί της Πελοποννήσου, μια περιφέρεια που έχει υπερπαραγωγή. Ενώ φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάγκη και δίνουν πανικόβλητοι το λάδι τους στην Ιταλία που είναι πιο κοντά τους», κατέληξε ο κ. Αλμπαντάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: creteplus.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης