Κρήτη: Καταγγελίες για αισχροκέρδεια και αντιεπαγγελματισμό σε παραλία των Χανίων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 11:16
Κρήτη: Καταγγελίες για αισχροκέρδεια και αντιεπαγγελματισμό σε παραλία των Χανίων

Σοκ υπέστη μια παρέα Ηρακλειωτών, καθώς η βουτιά σε γνωστή παραλία της Κρήτης τους στοίχισε ο κούκος αηδόνι.

Οι ίδιοι κατήγγειλαν στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr την αισχροκέρδεια που αντιμετώπισαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε όταν θέλησαν να κάνουν μία εκδρομή στα Χανιά. 

Όπως βλέπετε και στην απόδειξη που δημοσιεύει το ekriti, το αντίτιμο για δύο ξαπλώστρες και φυσικά την ομπρέλα σε γνωστή πλαζ του Ακρωτηρίου Χανίων ήταν 25 ευρώ. Τα 4 άτομα της παρέας των Ηρακλειωτών αποφάσισαν μιας που βρέθηκαν στην περιοχή να σταματήσουν για ένα μπάνιο στη θάλασσα. Βρήκαν, λοιπόν, την παραλία άδεια από κόσμο και αποφάσισαν να απολαύσουν τη βουτιά.

Η απόδειξη για τις ξαπλώστρες

Βρέθηκαν όμως προ εκπλήξεως όταν τους είπαν ότι για τις δύο ομπρέλες και τις τέσσερις ξαπλώστρες έπρεπε να πληρώσουν 50 ευρώ. Αναγκάστηκαν, λοιπόν, οι άνθρωποι να πληρώσουν, καθώς δεν είχαν μαζί τους άλλα μέσα για να προστατευτούν από τον ήλιο και καθίσματα για την παραλία.

Αυτό μάλιστα που τους εξόργισε ακόμα περισσότερο, πέρα από την τσουχτερή τιμή, εξωπραγματική για τον μέσο Έλληνα που ζει στην οικονομική κρίση, ήταν το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι δεν συμπεριέλαβαν στην τιμή αυτή ούτε ένα καφέ ή έστω ένα αναψυκτικό.

Στην παραλία, είπαν οι καταγγέλλοντες, είχαν τοποθετήσει 50 ομπρέλες και ήταν όλες άδειες.

«Από εμάς περίμεναν να βγάλουν τα σπασμένα;» αναρωτήθηκαν.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου κ. Νίκος Τζανάκης έκανε λόγο για εκμετάλλευση και αναρωτήθηκε εάν είχαν αναρτήσει τις τιμές οι υπεύθυνοι της παραλίας, γιατί διαφορετικά αυτό θα ήταν παράνομο.

Δυστυχώς είπε ότι αυτά τα φαινόμενα είναι διαχρονικά και κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν ότι θεωρούν ότι παραβιάζει τους νόμους, αλλά και να ζητούν αποδείξεις, διαφορετικά έχουν το δικαίωμα να φύγουν χωρίς να πληρώνουν. Πάντως και για πολλές άλλες παραλίες του νησιού γίνονται παράπονα για υπερβολικές χρεώσεις για τσέπες όμως που αντέχουν οικονομικά.

Πηγή: ekriti.gr

Φωτογραφία αρχείου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 11:28