Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό τριών ναυτικών, μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου που ναυάγησε τις πρώτες πρωινές ώρες 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης και συγκεκριμένα του Καστελίου. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί σώοι άλλοι τέσσερις ναυτικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο Ag-Marina, με σημαία Τόνγκο, είχε επταμελές πλήρωμα. Όλοι οι ναυτικοί είναι ρωσικής υπηκοότητας. Οι τέσσερις από αυτούς, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, περισυνελέγησαν από άλλο φορτηγό πλοίο που έσπευσε προς παροχή βοήθειας.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, οι ναυτικοί που αγνοούνται είναι ο καπετάνιος, ο ηλεκτρολόγος και ο μηχανοδηγός. Επίσης, κατά δήλωση των διασωθέντων, οι τρεις αγνοούμενοι είχαν προλάβει να φορέσουν θερμικές στολές και τα σωσίβιά τους, ωστόσο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το πλοίο ή όχι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι μετέφερε το «Ag-Marina», από πού είχε αναχωρήσει και ποιος ήταν ο προορισμός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν την ώρα στην περιοχή επιχειρούν πλωτό του Λιμενικού και ελικόπτερο Super Puma, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και άλλα πέντε εμπορικά πλοία. Την επιχείρηση συντονίζει απευθείας ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος. Μάλιστα, λίγο μετά τις 10.00, ζητήθηκε να αποπλεύσει από την Καβάλα, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες, και σκάφος της Frontex.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης