Κρήτη: Σε επιφυλακή τα ασθενοφόρα στις Εθνικές

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 03:36
Κρήτη: Σε επιφυλακή τα ασθενοφόρα στις Εθνικές
Με ασθενοφόρα στο εθνικό οδικό δίκτυο της Κρήτης για την άμεση επέμβαση σε έκτακτα περιστατικά, θα καλύψει το ΕΚΑΒ το νησί. Ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και της επικείμενης αύξησης των μετακινήσεων, το ΕΚΑΒ έχει προγραμματίσει ένα ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου ειδικά για τις 24-12-2013, 29-12-2013, 31-12-2013, καθώς και για το χρονικό διάστημα από τις 03-01-2014 έως και τις 06-01-2014 που αφορά την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και Ασθενοφόρων.

Βάσει του προγράμματος Κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου ανά την Ελλάδα, το παράρτημα Ηρακλείου και οι τομείς του θα καλύψουν το βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης ως εξής:

• Ασθενοφόρο στο βόρειο οδικό άξονα του νομού Χανίων

• Ασθενοφόρο στο βόρειο οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου

• Ασθενοφόρο στο βόρειο οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου

• Ασθενοφόρο στο βόρειο οδικό άξονα του νομού Αγ. Νικολάου

Παράλληλα, το ΕΚΑΒ, προτρέπει όλους τους οδηγούς για την τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. δίνοντας μεγάλη έμφαση στη χρήση ζώνης για όλους τους επιβάτες, στη μη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, στη χρήση ΚΡΑΝΟΥΣ αλλά την ΜΗ ΧΡΗΣΗ της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαία η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, θα πρέπει να καλείτε το 3ψήφιο νούμερο 166 δίνοντας τις εξής πληροφορίες (σημαντικό είναι να μην τερματίσετε την κλήση εάν δεν έχετε δώσει όλα τα στοιχεία στο τηλεφωνικό κέντρο):

1. Τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλείτε,

2. Την ακριβή διεύθυνση που χρειάζεστε Ασθενοφόρο καθώς και εάν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό σημείο, μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι κοντά,

3. Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και ποιο είναι το πρόβλημα,

4. Την ηλικία και φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθειαΠηγή: flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 03:39