Κρήτη: Στη φυλακή 24χρονος - μέλος του κυκλώματος των απατεώνων με τις πλαστές πιστωτικές κάρτες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 16:59
Κρήτη: Στη φυλακή 24χρονος - μέλος του κυκλώματος των απατεώνων με τις πλαστές πιστωτικές κάρτες
Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ο 24χρονος άνδρας που αποτελεί μέλος του κυκλώματος απατεώνων που με πλαστές πιστωτικές κάρτες έμεναν σε πολυτελή ξενοδοχεία και αγόραζαν πανάκριβα χρυσαφικά.

Ο 24χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή και απολογήθηκε για τα όσα κατηγορείται.

Ο ίδιος φαίνεται ότι αρνήθηκε την συμμετοχή του στο κύκλωμα λέγοντας πως δεν ήξερε ότι πρόκειται για πλαστές πιστωτικές κάρτες και για πλαστά τραπεζικά εμβάσματα.

Τόσο ο ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας δεν πείστηκαν με τα λεγόμενά του με αποτέλεσμα να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο όταν ένα ζευγάρι – ένας 33χρονος και μία 27χρονη – έκαναν διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχειακές μονάδες στην Χερσόνησο.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους τα δύο άτομα χρησιμοποίησαν 14, συνολικά, πλαστές πιστωτικές κάρτες και πλαστά τραπεζικά εμβάσματα για να πληρώσουν την διαμονή τους αλλά και να αγοράσουν 11 πανάκριβα ρολόγια.

Μάλιστα, τα ρολόγια τα έστειλαν με εταιρία ταχυμεταφορών την Αττική, τα οποία και παρέλαβαν δύο άλλα μέλη του κυκλώματος.

Για τις διακοπές πολυτελείας και τα πλαστά εμβάσματα ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες.

Κατά την προανάκριση οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα είχε υποκλέψει δεδομένα τραπεζικών καρτών από τράπεζες του εξωτερικού και είχαν φτιάξει πλαστές κάρτες (κλώνοι). Με αυτές πραγματοποιούσαν τα ταξίδια τους με πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχεία και στη συνέχεια με τα πλαστά τραπεζικά εμβάσματα έκαναν αγορές κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από καταστήματα.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε η συνολική ζημιά από την δράση του κυκλώματος ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.

Το κύκλωμα αποτελούνταν από πέντε συνολικά αλλοδαπούς ηλικίας 24 έως 38 ετών με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν στο Ηράκλειο τον 24χρονο και να βάζουν τέλος στην δράση του.

Έπεσαν στην… παγίδα

Οι επιχειρηματίες σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές γνωρίζοντας πλέον όλα τα παραπάνω έστησαν μία… παγίδα προκειμένου να πιάσουν τους απατεώνες.

Η παγίδα «στήθηκε» όταν ο 33χρονος με την 27χρονη θέλησαν να παραγγείλουν νέα ακριβά ρολόγια από την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Τότε ο ιδιοκτήτης τους είπε πως δεν μπορεί να τα στείλει με εταιρία ταχυμεταφορών και θα έπρεπε να πάει τα παραλάβει κάποιος από το κατάστημα.

Το ζευγάρι μίλησε με τον 24χρονο – μέλος του κυκλώματος – ζητώντας του να πάει να κάνει την παραλαβή.

Ο 24χρονος πήγε και αφού πήρε τα ρολόγια, πλήρωσε με πλαστό τραπεζικό έμβασμα. Τότε, οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν και τον συνέλαβαν οδηγώντας τον στην δικαιοσύνη.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 16:59