Κρήτη: Στη ΜΕΘ 8χρονος που κινδύνευσε να πνιγεί σε παραλία των Χανίων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, 03:17
Κρήτη: Στη ΜΕΘ 8χρονος που κινδύνευσε να πνιγεί σε παραλία των Χανίων

Ώρες αγωνίας συνεχίζει να περνά η οικογένεια του 8χρονου που κόντεψε να πνιγεί σε παραλία της Χρυσής Ακτής, το απόγευμα της Κυριακής και χάρη στη σωτήρια επέμβαση ναυαγοσώστη και λουόμενων κρατήθηκε στη ζωή.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι σοβαρή και το αγόρι μεταφέρθηκε σε πρώτη φάση στο νοσοκομείο των Χανίων και από εκεί εξαιτίας και του γεγονότος ότι δεν υφίσταται Μονάδα Παίδων στα Χανιά, αποφασίστηκε να υπάρξει μεταφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Μεσάνυχτα Κυριακής έφθασε στο νοσοκομείο μας το 8χρονο αγόρι διασωληνωμένο. Είναι σε καταστολή και σίγουρα όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, τα 24ώρα είναι κρίσιμα για την ζωή του», ανέφερε στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιάννης Φανιουργιάκης.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Ο εφιάλτης για το ανήλικο αγόρι από την Αλβανία, εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σε ρηχά νερά, με τη θάλασσα χωρίς κυματισμό και χωρίς να επιβλέπει κάποιος το παιδί.

Βρισκόταν μέσα στη θάλασσα και αφού κατάπιε μεγάλη ποσότητα θαλασσινού νερού, έχασε τις αισθήσεις του.

Χάρη στην παρέμβαση των λουόμενων κι ενός ναυαγοσώστη που έτυχε να βρίσκεται στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά, το αγόρι σώθηκε από πνιγμό.

Σύμφωνα με τον κ. Λιτινάκη που μίλησε στο neakriti.gr:, «παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν ήπιες… ήπιε πάρα πολύ νερό με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Το αντιλήφθηκαν λουόμενοι και ο ναυαγοσώστης που απολάμβανε το μπάνιο του… Οι γονείς του δεν το επέβλεπαν… και αυτό είναι βασικός κανόνας».

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων και από εκεί στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Να τονιστεί  ότι το ωράριο του ναυαγοσώστη της βάρδιας είχε λήξει. Ο ναυαγοσώστης που ανέσυρε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε τυχαία στη Χρυσή Ακτή. Το 8χρονο αγοράκι σώθηκε, ωστόσο το περιστατικό έρχεται να αναδείξει το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου των ναυαγοσωστών αλλά και της ανάγκης συνεχούς επίβλεψης των παιδιών την ώρα που κολυμπούν.

Τριάντα πέντε ναυαγοσώστες έχουν τοποθετηθεί σε παραλίες των Χανίων με το ωράριο να αρχίζει στις 10.30 το πρωί και να λήγει στις 17:30 το απόγευμα. Εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν ότι τεχνικά ζητήματα δεν επιτρέπουν την επέκταση του ενώ σημειώνουν πως το 80% των περιστατικών καταγράφονται μέσα στη βάρδια.

Πηγή: neakriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, 03:29