Κρήτη: Στον πρώην εραστή της ρίχνει τις ευθύνες η χήρα του καρδιολόγου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 00:16
Κρήτη: Στον πρώην εραστή της ρίχνει τις ευθύνες η χήρα του καρδιολόγου
«Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία και την απόφασή του να σκοτώσει τον άνδρα μου. Η ζωή μου έχει καταστραφεί. Ήρθε εδώ και λέει δικαιολογίες» ισχυρίστηκε στην απολογία της η 39χρονη χήρα, η οποία μάλιστα χαρακτήρισε ανισόρροπο τον πρώην εραστή της.

Παραδέχτηκε ότι είχαν ερωτική σχέση αλλά όπως είπε, δεν την άφηνε να χωρίσουν. Νωρίτερα, «συγνώμη» από την οικογένεια του θύματος ζήτησε ο 38χρονος αστυνομικός, ο οποίος υποστήριξε στη διάρκεια της δίκης , ότι «ξαναβρήκε» την φίλη του από το σχολείο στο facebook μετά από χρόνια.

Η ερωτική τους σχέση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016. «Γνώριζα ότι ήταν παντρεμένη και περίμενα το διαζύγιο της» είπε, υποστηρίζοντας ότι η φίλη του αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο της, όπως του είχε εκμυστηρευτεί.

Ισχυρίστηκε ότι στις 14 Αυγούστου, λίγους μήνες πριν από την δολοφονία, δέχθηκε απειλητικό μήνυμα , το οποίο διαπίστωσε ότι είχε αποσταλεί από τον καρδιολόγο. Ισχυρίστηκε ότι με το ταξίδι του στην Κρήτη είχε σκοπό να του ζητήσει το λόγο. «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήθελα να γλιτώσω την φίλη μου από τα προβλήματα της» ισχυρίστηκε.

Στο μεταξύ, φωτιά ήταν οι καταθέσεις φίλων του άτυχου καρδιολόγου σε βάρος της 39χρονης χήρας, στη δίκη που συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

«Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο και εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε και μένα να φάω» κατέθεσε μεταξύ άλλων συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Καταπέλτης όμως ήταν και η κατάθεση συνταξιούχου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Κατέθεσε ότι ο γιατρός του είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο πριν την δολοφονία ότι κάποιος είχε κλέψει 30.000 ευρώ από το μηχάνημα του διαδρόμου (εκεί συνολικά υπήρχαν 100.000 ευρώ).

Ο γιατρός εμφανίστηκε να υποψιάζεται κάποιους εργάτες αλλά ο αξιωματικός φίλος του υποστήριξε ότι δεν είναι λογικό όποιος πήρε τις 30.000 ευρώ, να άφηνε τις 70.000. Ο φίλος τον προέτρεψε να κάνει μήνυση κατά αγνώστων αλλά ο καρδιολόγος φοβόταν το σκάνδαλο.

Στην συζήτηση του αποκάλυψε ότι συχνά η σύζυγος του έπαιρνε χρήματα από τις τσέπες ή έκανε αναλήψεις με τις κάρτες του. Μου είχε πει κάπου στον Μάρτιο: «Σήμερα με κλέβει, αύριο θα με σκοτώσει». Να σημειωθεί ότι η 39χρονη χήρα έχει μηνύσει τους φίλους του γιατρού για τα όσα έχουν υποστηρίξει σε βάρος της.

Μετά τις απολογίες, αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα έδρας. Εν συνεχεία, θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης και η απόφαση αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως όλα δείχνουν.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 00:16