Κρήτη: To ΣτΕ εγκρίνει την επένδυση της Minoan Group στη Σητεία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, 12:50
Κρήτη: To ΣτΕ εγκρίνει την επένδυση της Minoan Group στη Σητεία
Αρνητική ήταν η απόφαση του ΣτΕ για τις δύο προσφυγές που είχαν κατατεθεί ενώπιον της ανώτατης δικαστικής αρχής από φορείς και κατοίκους της περιοχής κατά της επένδυσης των 267,7 εκατ. ευρώ για το μικτό τουριστικό συγκρότημα της Minoan Group στη Σητεία της Κρήτης.

Αίτημα των φορέων και κατοίκων της περιοχής ήταν η ακύρωση του προεδρικού διατάγματος με το οποίο είχε εγκριθεί στις αρχές του 2016 το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για την επένδυση στη Σητεία καθώς και η αντίστοιχη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν, μεταξύ άλλων, ότι η περιοχή του έργου αποτελεί προστατευόμενη ζώνη του Δικτύου Natura 2000, της οποίας η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη ουδέποτε υπογράφηκε, δεν ιδρύθηκε ποτέ ο Φορέας Διαχείρισης και δεν εγκρίθηκε ποτέ κανένα Σχέδιο Διαχείρισης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σχέδιο της Minoan Group προβλέπει 1.936 κλίνες σε 5 μικρές μονάδες των 350 κλινών και υποδομές που θα έχουν φιλικότερη διάσταση στο περιβάλλον. Για την εν λόγω επένδυση, η εταιρεία είχε ήδη από το τέλος της δεκαετίας του ’90 μισθώσει έκταση 26.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, 12:50