Τη σύνταξη ηλικιωμένου με εγκεφαλικό έκοψε κατά λάθος ο ΕΦΚΑ μετά τον θάνατο της συζύγου του στην Κρήτη όπως καταγγέλλει σε τοπικά μέσα η κόρη του.

Ο ηλικιωμένος ήταν ο κύριος ασφαλισμένος, αλλά το σύστημα μετά τη δήλωση του θανάτου της συζύγου του αναγνώρισε ως ασφαλισμένη τη θανούσα και όχι τον ίδιο, με αποτέλεσμα από τον Δεκέμβριο να μην αποδίδεται η σύνταξη στον δικαιούχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κατήγγειλε η κόρη του στο Ράδιο Κρήτη, οι αρμόδιοι στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου στους οποίους έσπευσε για να τους ενημερώσει της απάντησαν ότι η σύνταξη θα επανέλθει τον Απρίλιο.

Για τέσσερις ολόκληρους μήνες δηλαδή η σύνταξη δεν θα μπαίνει στο λογαριασμό του πατέρα της, ο οποίος αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται φάρμακα και περίθαλψη στο σπίτι.

Καρκινοπαθής περιμένει σύνταξη από το 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ακόμα ενδεικτική περίπτωση των αγκυλώσεων του συστήματος σημειώθηκε στην Κρήτη και αφορά την περιπέτεια μιας γυναίκας που πάσχει από καρκίνο και περιμένει την αναπηρική σύνταξη από το 2017.

Αν και τα ποσοστά αναπηρίας λόγω καρκίνου ήταν πάνω από 80%, σύμφωνα με το ekriti.gr, η αναπηρική σύνταξη τρία χρόνια μετά δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Παρά τις οχλήσεις σε καθημερινή βάση της κόρης της, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, η μοναδική απάντηση που έχει πάρει είναι ότι πρέπει να περιμένει τη σειρά της… από το 2017.

Η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αφού, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η κόρη τους, ούτε ο πατέρας παίρνει σύνταξη, παρά το γεγονός ότι έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης εδώ και δύο χρόνια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης