Ρεπορτάζ : Θάνος Κολοβός – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει, στις 17 Οκτωβρίου, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και ο γερμανός δημοσιογράφος Hoppie Ralf, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση από τους Κρητικούς κτηνοτρόφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιτία, το δημοσίευμα της 3ης Απριλίου 2010 όπου ανέφερε ότι οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι έκαναν απάτες ώστε να εξασφαλίζουν επιδοτήσεις.

 

Στο επίδικο δημοσίευμα ο Γερμανός δημοσιογράφος, Hoppie Ralf, κάνει λόγο για απάτες των κτηνοτρόφων της Κρήτης που εξαπατούσαν τους ελεγκτές των Βρυξελλών ώστε να παίρνουν τις επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοινώς ότι εξαπατούσαν τους πάντες και τα πάντα! Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι μιλούν για δημοσίευση ψευδών γεγονότων που τους συκοφαντούν και βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόβατα – φαντάσματα

Το εν λόγω άρθρο αναφέρει ότι «Οι κρητικοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι ,έκαναν στους ελεγκτές, αρμόδιους για να καταγράψουν την κατάσταση των κοπαδιών ένα απίθανο κολπάκι… Ενώνονταν κατά τριάδες, τετράδες που γνωρίζονταν μεταξύ τους και εμπιστευόντουσαν ο ένας τον άλλο και μετά έβγαζαν τα κοπάδια τους μαζί και έφτιαχναν έτσι και μόνο, μεγάλο κοπάδι προβάτων».

 

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναλύεται με πιο λεπτομερή τρόπο το «κόλπο» των κτηνοτρόφων. Όπως αναφέρει το άρθρο «Ένα κοπάδι, το οποίο ο κτηνοτρόφος Α παρουσίαζε στους ελεγκτές ως δικό του. Και όταν οι ελεγκτές το επόμενο πρωί, ήθελαν να μετρήσουν τα πρόβατα του κτηνοτρόφου Β΄, οι κτηνοτρόφοι οδηγούσαν ή προωθούσαν κατά τον ίδιο τρόπο στη διάρκεια της νύχτας τα ίδια κοπάδια στα λιβάδια του κτηνοτρόφου Β΄. Κατά αυτόν τον τρόπο μεγάλωναν τα κοπάδια κατά τέσσερις ή πέντε φορές. Πρόβατα -φαντάσματα».

Τι λέει ο δικηγόρος

Από την πλευρά του ο νομικός συμπαραστάτης των κτηνοτρόφων, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, επισημαίνει ότι «τέτοιες συμπεριφορές από έντυπα μέσα προσβάλουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψη ολόκληρων κοινωνικών ομάδων», ενώ δηλώνει πεπεισμένος ότι στο τέλος οι εντολείς του θα δικαιωθούν. Επιπροσθέτως χαρακτηρίζει «άδικη» και «καταδικαστέα» τη Γερμανική «επίθεση» την οποία  εντάσσει στο γενικότερο πλαίσιο επικρίσεων –και όχι μόνο- που δέχεται η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης