Κροκοδείλια ήταν τα δάκρυα για την Χαρίκλεια Ανανιάδου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009, 14:34
Κροκοδείλια ήταν τα δάκρυα για την Χαρίκλεια Ανανιάδου

Στις 11 Νοεμβρίου 2008, η 74χρονη Χαρίκλεια Ανανιάδου είδε το περίπτερό της στη Θεσσαλονίκη να τυλίγεται στις φλόγες και να καίγεται ολοσχερώς.

Η ιστορία της γιαγιούλας, που έχασε την περιουσία της μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, μετά από συγκρούσεις νεαρών με άνδρες των ΜΑΤ έξω από την παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, είχε συγκινήσει τους πάντες, με τον δήμαρχο και τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης να δίνουν υπόσχεση ότι θα διαγραφούν τα χρέη των 4.199 ευρώ από δημοτικά τέλη και πρόστιμα που δεν μπορούσε να καλύψει.

Τέσσερις μήνες μετά, οι ιθύνοντες ξέχασαν την υπόσχεση που είχαν κάνει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, παραμέρισαν το «κοινωνικό τους πρόσωπο» και ζητούν με έγγραφό τους να πληρώσει η Χαρίκλεια Ανανιάδου το χρέος, διαφορετικά δεν θα μπορεί να βγάλει φορολογική ενημερότητα!

Αμέσως μετά την ολική καταστροφή του περιπτέρου, η αναρχική πρωτοβουλία «Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης», είχε συγκεντρώσει 12.800 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν στην 74χρονη, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Μετά και την «μεταστροφή» των Αρχών, που ζητούν από την Χαρίκλεια Ανανιάδου να αποπληρώσει το χρέος των 4.199 ευρώ, η «Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης» καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη να διαγράψουν –αυτή την φορά στ’ αλήθεια- οριστικά και χωρίς διακανονισμούς το χρέος, δείχνοντας έστω και την τελευταία στιγμή την ευαισθησία τους.

Διαβάστε το κείμενο της «Ελευθεριακής Οροσειράς Αλληλεγγύης» που έφτασε στα γραφεία της zougla.gr.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009, 14:34