Κρούσμα εκτεταμένης ρευματοκλοπής στο όρος Αιγάλεω

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 11:20
Κρούσμα εκτεταμένης ρευματοκλοπής στο όρος Αιγάλεω
Εκτεταμένη ρευματοκλοπή εντόπισαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στο όρος Αιγάλεω στη θέση Πυροβολεία, σε περιοχή όπου βρίσκονται κεραίες (τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές, τηλεπικοινωνιών κ.τ.λ.).

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διεξάγουν τα συνεργεία της εταιρείας, διαπιστώθηκε πως άγνωστοι είχαν παράνομα συνδέσει καλώδια απευθείας στο δίκτυο Χαμηλής Τάσης, απ’ όπου και ηλεκτροδοτούσαν παρακείμενα κοντέινερ, όπου στεγάζονταν ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί πομποί.

«Οι παράνομες αυτές συνδέσεις ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες. Από την πρώτη στιγμή, ο ΔΕΔΔΗΕ συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών, με σκοπό τη συνέχιση της έρευνας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων.

»Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά πως η ρευματοκλοπή εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. Περαιτέρω, συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα. Τέλος, σημειώνεται πως η ανεύθυνη και παράνομη αυτή πρακτική επιβαρύνει με το κόστος της απολεσθείσας ενέργειας όλους τους υπόλοιπους συνεπείς καταναλωτές» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 11:20