Κρούσμα κορωνοϊού σε ξενώνα αστέγων στην Αθήνα - Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 15:53
Κρούσμα κορωνοϊού σε ξενώνα αστέγων στην Αθήνα - Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δομή φιλοξενίας αστέγων στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων όπου προσφέρουν υπηρεσίες δύο γιατροί και έξι νοσηλευτές.

Ο ξενώνας τέθηκε σε περιορισμό και επιτήρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Άμεσα διενεργήθηκε απολύμανση της δομής, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ Covid-19 στους 80 ωφελουμένους και στο προσωπικό της δομής (33 άτομα,) ενώ ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Από τον Δήμο Αθηναίων ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Τα ξημερώματα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, ωφελούμενος του Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων παρουσίασε πυρετό και, αφού η κατάστασή του εκτιμήθηκε από το υγειονομικό προσωπικό της δομής, διακομίστηκε με ασθενοφόρο ως ύποπτο κρούσμα Covid-19 στον Ευαγγελισμό για περαιτέρω διερεύνηση.

»Νωρίς το πρωί το Νοσοκομείο ενημέρωσε ότι το τεστ Covid-19 που του έγινε ήταν θετικό και ο ωφελούμενος παρέμεινε για νοσηλεία. Από εκείνη τη στιγμή ο Ξενώνας τέθηκε σε περιορισμό και επιτήρηση.

»Άμεσα διενεργήθηκε απολύμανση της δομής, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ Covid-19 στους 80 ωφελούμενους και στο προσωπικό της δομής (33 άτομα), ενώ ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους, από τους οποίους οι δύο είναι γιατροί και οι έξι νοσηλευτές».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 15:56