Κρούσμα ψώρας, το οποίο χαρακτηρίζεται ως μεμονωμένο, σήμανε συναγερμό προχθές στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού. Νεαρός κρατούμενος από το Πακιστάν διαγνώστηκε ότι έχει ψώρα και αμέσως έγινε η μεταφορά του σε ξεχωριστό χώρο, προκειμένου να μη μεταδοθεί και στους υπόλοιπους κρατούμενους η ασθένεια.

Μαζί του μεταφέρθηκαν και οι συγκρατούμενοί του που μοιράζονταν το ίδιο κελί. Ο νεαρός Πακιστανός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», ένιωθε έντονη φαγούρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από δερματολόγο, ο οποίος διαπίστωσε ότι έχει τη μεταδιδόμενη νόσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικό συνεργείο αναμένεται να επισκεφθεί τη φυλακή, προκειμένου να κάνει απολύμανση στους χώρους για την προστασία των υπολοίπων κρατούμενων αλλά και των εργαζομένων στη φυλακή.

Ο νεαρός αλλοδαπός ακολουθεί ειδική αγωγή, ενώ προληπτικά λαμβάνουν αγωγή και οι συγκρατούμενοί του. Πάντως, είναι άγνωστο πώς κόλλησε ο κρατούμενος την ψώρα, η οποία είναι και σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Δεν αποκλείεται όμως και να ήταν φορέας της ασθένειας, η οποία να εκδηλώθηκε μόλις προχθές.

Εν τω μεταξύ, οι κινητοποιήσεις των έγκλειστων στην Αλικαρνασσό, οι οποίοι αρνούνται να καταμετρηθούν και να μπουν στα κελιά τους τα μεσημέρια, συνεχίζονται. Η κινητοποίησή τους αυτή μετράει ήδη έναν μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αιτήματά τους αφορούν -μεταξύ άλλων- στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, όπως και σε όλα σχεδόν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης