Στον αέρα βρίσκονται περίπου 300 εργαζόμενοι της εταιρίας ταχυμεταφορών Interattica, η διεύθυνση της οποίας αποφάσισε ξαφνικά και απροειδοποίητα να βάλει «λουκέτο».

Όταν οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν το πρωί της Παρασκευής για τις προθέσεις της διοίκησης, προχώρησαν σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της Interattica, που βρίσκονται στη λεωφόρο Κηφισού 163, και δεν επέτρεψαν στα διευθυντικά στελέχη να αποχωρήσουν προτού υπάρξει διαβεβαίωση ότι θα αποζημιωθούν πλήρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής δόθηκε στους εργαζόμενους η παρακάτω επιστολή και στη συνέχεια επετράπη η αναχώρηση των διευθυντικών στελεχών.

Αθήνα, 9 Απριλίου 2010

Σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου 2010, στις εγκαταστάσεις της INTERATTICA AE, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής, η GEOPOST S.A. νομίμως εκπροσωπούμενη από τους κ. Andre Perrot και Marek Rozycki δηλώνει τα κάτωθι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1) Η διαδικασία ρευστοποίησης της INTERATTICA AE, έχει αρχίσει. Θα πάρει ορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι να περατωθεί σύμφωνα με το νόμο.
2) Στην διάρκεια αυτής της περιόδου μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, η εταιρεία θα λειτουργήσει όσο καλύτερα είναι δυνατό υπό τις περιστάσεις προς το κοινό συμφέρον όλων.
3) Όλοι στην εταιρεία θα πρέπει να προστατεύσουν τα πάγια στοιχεία της εταιρείας.
4) Ο βασικός στόχος είναι να προσπαθήσουμε να συλλέξουμε τις απαιτήσεις της εταιρείας από την αγορά για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί μια μικρή ομάδα υπαλλήλων.
5) Η GEOPOST S.A. αναλαμβάνει αποκλειστικά να καταβάλει ως πρωτοφειλέτης τις γεγεννημένες οφειλόμενες εργατικές αξιώσεις που έχουν μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι καθώς και τις νόμιμες οφειλόμενες αποζημιώσεις απολύσεως που θα καταστούν απαραίτητες άμα την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων INTERATTICA AE καθώς και όσες άλλες απαιτήσεις γεννηθούν μέχρι την καταγγελία της σύμβασης εργασίας εκάστης/εκάστου εργαζομένου.

Σε περίπτωση που θα ανακύψει οποιαδήποτε διαφορά από την συμφωνία αυτή αρμόδια να την επιλύσει θα είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.

ANDRE PERROT MAREK ROZYCKI

Εκ μέρους GEOPOST Εκ μέρους GEOPOST

Yolaine De Courson

Vice President GEOPOST SA

Εκ μέρους GEOPOST

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2006 η εταιρία εξαγοράστηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% από τον όμιλο εταιριών GEOPOST που ανήκει κατά 100% στα Γαλλικά ταχυδρομεία.

Ερωτήματα δημιουργεί στους εργαζόμενους, πάντως, για τις προθέσεις των υπευθύνων της εταιρίας το e-mail που έστειλε ο Έλληνας διευθυντής της εταιρίας στους πελάτες την Παρασκευή, με το οποίο τους προτείνει συγκεκριμένη εταιρία για να εξυπηρετηθούν.

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας παραμένουν στις εγκαταστάσεις δηλώνοντας ότι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης