Μέχρι τις 30 Ιουνίου παρατείνονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην τοπική κοινότητα Εχίνου, του Δήμου Μύκης, στην ορεινή Ξάνθη, για την προστασία των κατοίκων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, γιατρός Σπύρος Σαπουνάς, η μεγάλη συρροή κρουσμάτων που διαπιστώθηκε από τις αρχές του μήνα στην Ξάνθη εντοπίστηκε κυρίως στις ορεινές κοινότητες και λιγότερο στην ίδια την πόλη της Ξάνθης. Για τον λόγο αυτό και παρατείνεται για πέντε μέρες ακόμα ο περιορισμός των μετακινήσεων στην περιοχή προκειμένου, όπως ανέφερε, να υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά αναφορικά με τις επαφές των κατοίκων του Εχίνου. Με το πέρας των πέντε αυτών ημερών θα γίνουν νέοι έλεγχοι στην περιοχή ώστε να υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πετυχημένη πιλοτική λειτουργία του πρώτου «drive through testing», που βρίσκεται στο 3ο χλμ. της Εθνικής οδού Ξάνθης-Καβάλας. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και υπογραμμίζει ότι η λήψη των δειγματοληπτικών τεστ θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, από τις 12:00 μέχρι και τις 16:00.

Με τη μέθοδο της λήψης δείγματος μέσα από το αυτοκίνητο δεν υπάρχει καθυστέρηση, καθώς η αναμονή για τους πολίτες που εξυπηρετούνται δεν υπερβαίνει τα δύο λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης