Ξάνθη: Γίνονται λαθροϋλοτόμοι για μια ζεστή γωνιά!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 12:51
Ξάνθη: Γίνονται λαθροϋλοτόμοι για μια ζεστή γωνιά!
Στην παράνομη υλοτομία καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής της Ξάνθης προκειμένου να καλύψουν τις προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες θέρμανσης, αδυνατώντας να προμηθευτούν νομίμως ξύλα ή άλλη καύσιμη ύλη θέρμανσης, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε δικαστικές περιπέτειες και να απειλούνται με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων και ποινών.

Όπως εξηγεί ο Δασάρχης Ξάνθης Χρήστος Μηλιός «στην πλειοψηφία τους όσοι συλλαμβάνονται για λαθροϋλοτομία στην περιοχή προχωρούν σε αυτή την ενέργεια για την κάλυψη των οικογενειακών τους αναγκών, ενώ είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που κάποιοι το κάνουν ώστε στη συνέχεια να πουλήσουν τα ξύλα που κόβουν και να έχουν οικονομικό κέρδος».

Παρά το γεγονός πως η χειμερινή περίοδος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τα φαινόμενα λαθροϋλοτομίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με το Δασαρχείο να υλοποιεί ελέγχους στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

«Τα φαινόμενα δεν σταματούν. Εμείς ελέγχουμε και επεμβαίνουμε. Ήδη έχουμε επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις και έχουν βεβαιωθεί και τα αντίστοιχα πρόστιμα» τονίζει χαρακτηριστικά ο Δασάρχης.

Πηγή: thrakitoday.com

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 12:54