Ξάνθη: Μολύβι από... χρυσάφι πωλείται προς 6 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015, 17:53
Ξάνθη: Μολύβι από... χρυσάφι πωλείται προς 6 ευρώ
Την προσοχή γονέων αλλά και μαθητών για τις αγορές σε σχολικά είδη εφιστά η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης η οποία μετά από έρευνα που πραγματοποίησε, διαπίστωσε για ακόμη μια φορά περιστατικά αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών.

Όπως ανέφερε η κα Αγγελική Κατσή, πρόεδρος της ΕΝΚΑ Ροδόπης, τα μέλη της Ένωσης πραγματοποίησαν έρευνα αγοράς στην περιοχή διαπιστώνοντας μεγάλες αποκλείσεις σε βασικά σχολικά είδη, χωρίς ωστόσο αυτές να αποδίδονται σε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προς πώληση προϊόντων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός -κατά τα λοιπά- απλού μολυβιού, το οποίο εντοπίστηκε να πωλείται προς 6 ευρώ. Σύμφωνα με την κα Κατσή, «δεν πρόκειται για μολύβι που γράφει μαγικά γράμματα. Υπάρχει αισχροκέρδεια, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά».

Μάλιστα η ίδια εφιστά την προσοχή τόσο των γονέων όσο και των μαθητών, επισημαίνοντας πως τα σχολικά που αγοράζουν θα πρέπει να είναι χρηστικής άξιας και όχι εργαλείου εντυπωσιασμού.

«Υπάρχει αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση τόσο από τις μεγάλες εταιρείες, όσο και από διάφορους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τους καταναλωτές στα εξεζητημένα σχολικά που αγοράζουν οι γονείς όχι τόσο για εργαλεία μάθησης αλλά για επίδειξη», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΝΚΑ Ροδόπης.

«Εμείς θέλαμε να ενημερώσουμε για τις αποκλίσεις που υπάρχει σε αυτά τα σχολικά είδη και να αποφανθούν μόνοι τους οι γονείς από εκεί και πέρα τι θα κάνουν. Η έρευνα μας ήταν μόνο σε ίδια είδη σχολικών, για παράδειγμα το ξύλινο μολύβι όπου και διαπιστώσαμε αυτές τις τεράστιες διαφορές. Εμείς θεωρούμε ότι το σχολείο θα πρέπει να εκπαιδεύει τα παιδιά. Ο λόγος που πάει ένα παιδί είναι για ενταχθεί στην κοινωνία και να μάθει πράγματα. Δεν θα πρέπει να είναι μέσο επίδειξης τα σχολικά είδη. Πολλά παιδιά δεν μπορούν οι γονείς τους, να τους προσφέρουν ούτε τα προς το ζην και είναι πολύ άσχημο την ίδια στιγμή να υπάρχει κάποιο άλλο παιδί που επιδεικνύεται μέσω υλικών αγαθών στο Σχολείο. Άλλωστε δεν βρίσκουμε κάποια άλλη αιτία που κάποιος θα επέλεγε να αγοράσει ένα μολύβι των 6 ευρώ, δεν είναι δα και μαγικό μολύβι», κατέληξε η κα Κατσή.

Πηγή: thrakitoday.com

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015, 17:54