Ουρές σχημάτιζαν το πρωί της Τετάρτης οι δικαιούχοι των δεμάτων δωρεάν τροφίμων έξω από τις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης.

Μακαρόνια, λάδι, όσπρια και ξηρά τροφή διανεμήθηκαν, όπως κάθε χρόνο κατά την περίοδο του Πάσχα, σε κατοίκους της περιοχής που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 08.00 το πρωί της Τετάρτης οι δικαιούχοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το κτήριο του Ε.Σ. που βρίσκεται επί της Βενιζέλου στην Ξάνθη, περιμένοντας καρτερικά στην ουρά για να λάβουν μια μικρή ενίσχυση εν όψει και του Πάσχα.

Τα μέλη του Ε.Σ. στην προσπάθεια τους να αποφευχθούν επεισόδια, όπως εκείνα που είχαν σημειωθεί τα Χριστούγεννα, με τον κόσμο να ποδοπατείται στην κυριολεξία για μια σακούλα τροφίμων και είχε απαιτηθεί τότε ακόμη και η παρέμβαση της Αστυνομίας, διατηρούσαν την πόρτα κλειστή και φώναζαν έναν-έναν τους δικαιούχους ώστε να υπογράφουν και να παίρνουν τα τρόφιμα.

Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι εντάσεις και οι λογομαχίες δεν έλειψαν από πλευράς των συγκεντρωμένων δικαιούχων, που ζητούσαν επιτακτικά να μπουν μέσα στο κτήριο με τα μέλη του Ε.Σ. να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη. Κάθε φορά μάλιστα που ένας εκ των δικαιούχων έμπαινε μέσα στο κτήριο για να λάβει τη σακούλα των τροφίμων επικρατούσε αναστάτωση με τους παρευρισκόμενους να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον προσπαθώντας να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πόρτα ώστε να καταφέρουν να εισέλθουν σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Thrakitoday.com
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης