Ξάνθη: Συγκλονίζει ο θάνατος του βρέφους από ασιτία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2015, 12:22
Ξάνθη: Συγκλονίζει ο θάνατος του βρέφους από ασιτία
Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο του μόλις μερικών εβδομάδων βρέφους από ασιτία στην Ξάνθη, έρχονται στο φως. Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, με τις Αρχές να εξετάζουν όλες τις πτυχές της απίστευτης υπόθεσης.

Το βρέφος, πριν από μερικές ημέρες, μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης από τους γονείς του νεκρό. Οι γιατροί το εξέτασαν και διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή. Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θράκης κ. Νίκος Κιφνίδης που εξέτασε το άτυχο βρέφος, εντόπισε ως αιτία θανάτου την ασιτία! Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα έως τώρα δεδομένα, το βρέφος όταν πέθανε ζύγισε σχεδόν 1 κιλό λιγότερο απ' ότι την ημέρα που γεννήθηκε.

Για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία και ανέλαβε την υπόθεση. Οι γονείς του βρέφους, ένα νεαρό ζευγάρι Ρομά από την περιοχή, τέθηκε υπό κράτηση για λίγες ημέρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο, ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Αυτό που εξετάζεται είναι το αν υπάρχουν ευθύνες των γονέων ή ήταν άλλα τα αίτια που οδήγησαν το βρέφος τελικά στον θάνατο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις γύρω από τον θάνατο του βρέφους δεν έχουν ολοκληρωθεί και αναμένονται αποτελέσματα ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία ενδεχόμενα να φωτίσουν περισσότερο την υπόθεση.

Πηγή: thrakitoday.com

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2015, 12:28