Ξάνθη: Κρούσμα φυματίωσης στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015, 04:52
Ξάνθη: Κρούσμα φυματίωσης στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος
Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μετά και την διαπίστωση πως κρατούμενος ο οποίος μάλιστα βρίσκεται εδώ και περίπου δύο μήνες στα κρατητήρια της πόλης, έχει προσβληθεί από φυματίωση.

Ο κρατούμενος προχώρησε σε μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις πριν από μερικές ημέρες, από τις οποίες προέκυψε πως έχει φυματίωση, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου τέθηκε σε καραντίνα και η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται. Ο ίδιος εξετάζεται πλέον για να διαπιστωθεί το εάν η φυματίωση του είναι μεταδοτική ή απλώς ενεργή. 

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, το κρούσμα προκάλεσε αναστάτωση στο προσωπικό που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση και δη σε όλους τους Αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο, οι οποίοι και έσπευσαν το πρωί του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης για εξετάσεις και εμβολιασμό. 

Οι Αστυνομικοί αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν και φυσικά τίθεται το ερώτημα εάν πρέπει κρατούμενοι να παραμένουν στα κρατητήρια του Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για την μετακίνησή τους σε άλλους ενδεδειγμένους τόπους κράτησης, ήτοι στα κατά τόπους Σωφρονιστικά Ιδρύματα.

Πηγή: thrakitoday.com

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015, 04:52