Μετ’ εμποδίων συνεχίζει να διατηρείται σε λειτουργία η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης.

Η πολύπαθη κλινική έχει βρεθείς το επίκεντρο το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της έλλειψης καρδιολόγων ώστε να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα. Πριν από 10 μέρες αποσπάστηκε καρδιολόγος από την Καβάλα για να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό που υπήρχε και να παραμείνει ανοιχτή. Όμως η καρδιολόγος, που ανήκε στο ΠΕΔΥ, για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους δεν ήρθε ποτέ στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα είχαν τοποθετηθεί τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας όσο και η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου που ζητούσαν προκηρύξεις επιμελητών για να λυθεί το πρόβλημα.

Τελικά με παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Αλέξανδρου Κοντού και του Διοικητή ΑΘ. Πάσχου έγινε γνωστό ότι αποσπάστηκε άλλος γιατρός από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για να καλυφθεί το κενό.

Την Παρασκευή ο νέος καρδιολόγος εμφανίστηκε και εφημέρευσε στο Νοσοκομείο, την ίδια μέρα που ο Αν. Υπουργός Υγείας υποσχόταν οριστική λύση στα προβλήματα της Καρδιολογικής. Τελικά τη Δευτέρα, όταν και επρόκειτο να επανέλθει, δεν εμφανίστηκε και έτσι η αβεβαιότητα παρατείνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το Σάββατο και την Κυριακή, όσο και κάποιες από τις προσεχείς μέρες οι αναγκαίες εφημερίες γίνονται από ιδιώτες γιατρούς (με «μπλοκάκι») ένας εκ των οποίων είναι από την Κομοτηνή έχει υπηρετήσει ως ειδικευόμενος στην Καρδιολογική της Ξάνθης.

Με αυτή την κατάσταση, τα προβλήματα παραμένουν και η αγωνία αυξάνεται ενώ πρόσφατα αναγκάστηκε να γυρίσει από αναρρωτική και χωρίς να έχει αναρρώσει πλήρως, μια γιατρός του τμήματος, προκειμένου να διατηρηθεί σε λειτουργία το τμήμα.

Όπως είναι λογικό, οι συνδικαλιστές γιατροί διαμαρτύρονται έντονα, τόσο για τα προβλήματα όσο και για τη στάση της κυβέρνησης ενώ η διοίκηση καταβάλλει προσπάθεια για να επιλύσει τα τεράστια προβλήματα της Κλινικής.

ΠΗΓΗ: xanthipress.gr

Διαβάστε επίσης: «Άναψε φωτιές» η απόσπαση καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Ξάνθης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης