Ανησυχητικές διαστάσεις τείνουν να λάβουν οι απόπειρες αυτοκτονίας στην περιοχή της Ξάνθης, καθώς μόλις τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί τρία, ιδιαίτερα σοβαρά, περιστατικά.

Μετά το τραγικό φινάλε του 26χρονου Χ.Τ. ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου πήδηξε στο κενό από τον 4ο όροφο οικοδομής που βρίσκεται στο Εμπορικό Κέντρο της Ξάνθης, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τρεις απόπειρες αυτοκτονίας που προκαλούν ανατριχίλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκοψε τις φλέβες του!

Άνδρας από τον κάμπο της Ξάνθης, που φαίνεται να αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα, αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του. Ο ίδιος λίγη ώρα πριν επιχειρήσει το απονενοημένο διάβημα είχε ζητήσει από συγγενικό του πρόσωπο ένα μαχαίρι, το οποίο και χρησιμοποίησε για να βάλει τέλος στη ζωή του. Για καλή του τύχη ωστόσο έγινε άμεσα αντιληπτός και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου το παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα και η ζωή του σώθηκε.

Κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, μια νεαρή κοπέλα από την περιοχή του Δήμου Αβδήρων προσπάθησε να δώσει και αυτή τέλος στη ζωή της καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων χαπιών. Η απόπειρά της ωστόσο έγινε εγκαίρως αντιληπτή και μεταφέρθηκε και αυτή στο Νοσοκομείο, όπου της έκαναν πλύση στομάχου με αποτέλεσμα να σωθεί η ζωή της.

Πήδηξε στον Κόσυνθο

Τα ξημερώματα της Κυριακής μια γυναίκα κατέληξε μέσα στην κοίτη του ποταμού Κόσυνθου, στο ύψος της Γέφυρας κοντά στο ξενοδοχείο Έλενα. Η γυναίκα μετέβη στο σημείο με το δίκυκλο όχημά της ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε μέσα στον ποταμό. Η πτώση έγινε αντιληπτή και η επέμβαση και σε αυτή την περίπτωση ήταν άμεση αλλά και σωτήρια. Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και έστησε επιχείρηση διάσωσης της νεαρής κοπέλας. Πυροσβέστες κατέβηκαν στο ποτάμι και κατάφεραν να ανασύρουν με ασφάλεια την κοπέλα στην επιφάνεια, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Από την πτώση η ίδια τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες και τα αίτια κάτω από τα οποία η νεαρή βρέθηκε μέσα στο ποτάμι. Σύμφωνα ωστόσο με τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται πως αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Βαθύ πένθος για τον 26χρονο Χριστόφορο

Σε κλίμα πένθους και παρουσία δεκάδων γνωστών, συγγενών και φίλων κηδεύτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Κυψέλη, ο Χριστόφος Τ., ο 26χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του το Σάββατο. Η αυτοκτονία του Χριστόφορου «πάγωσε» την πόλη της Ξάνθης ενώ οι τραγικές συμπτώσεις γύρω από τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατός του, προκαλούν ανατριχίλα.

Ο 26χρονος, που φαίνεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, βρέθηκε το Σάββατο στο κέντρο της πόλης και εθεάθη το μεσημέρι σε γνωστό καφέ επί της οδού Δαγκλή. Εκεί, σύμφωνα με μαρτυρίες, φαίνεται να εξεδήλωσε την άσχημη συναισθηματική του κατάσταση ενώ στη συνέχεια πήρε έναν καφέ και έφυγε. Λίγη ώρα αργότερα ένας εκκωφαντικός θόρυβος ήρθε να αναστατώσει τον πεζόδρομο της Δαγκλή, με τον ίδιο να πέφτει στο κενό από τον 4ο όροφο της οικοδομής στην οποία στεγάζεται το γραφείο του πατέρα του και που πριν από δύο περίπου χρόνια ο 16χρονος Παντελής, γιος επίσης γνωστού δικηγόρου της Ξάνθης, αυτοκτόνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στο ίδιο σημείο.

Αρχικά δεν έγινε αντιληπτό το τί είχε συμβεί, ωστόσο πολίτες που περνούσαν από το σημείο αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν το σώμα του 26χρονου στο έδαφος, μέσα σε ένα λουτρό αίματος, έσπευσαν να τον βοηθήσουν καλώντας παράλληλα σε βοήθεια. Στο σημείο μετέβη ένα ασθενοφόρο όχημα, με τον ίδιο να έχει ακόμη σφυγμό σύμφωνα με μαρτυρίες, ωστόσο μέχρι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο είχε υποκύψει στα τραύματά του.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη σε γνωστούς και φίλους του 26χρονου, καθώς και στο συγγενικού του περιβάλλον, με τον ίδιο να βάζει τέλος στη ζωή του την ημέρα της ονομαστικής του εορτής.

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης