Ξανά στους δρόμους η ΟΤΟΕ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 17:51
Ξανά στους δρόμους η ΟΤΟΕ
Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα 30 Ιουλίου η ΟΤΟΕ μετά από σχετική απόφαση που έλαβε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας απαιτεί την εφαρμογή μίας άλλης πολιτικής, που θα αφορά στη λειτουργία των τραπεζών στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται στη χώρα μας, η οποία θα επικεντρώνεται:

-στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

-στη στήριξη των κοινωνικών αναγκών, με την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών.

-στη δημιουργία προϋποθέσεων προστασίας και ενίσχυσης της απασχόλησης στη χώρα.

-στην υπεράσπιση των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Τονίζει επίσης ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να γίνει για όλες τις τράπεζες «χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών Αγροτικής και Ταχ. Ταμιευτηρίου, οι οποίες ιστορικά στηρίζουν την αγροτική οικονομία και τη λαϊκή αποταμίευση, με στόχο το τραπεζικό σύστημα, στο σύνολό του, να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, τις κοινωνικές ανάγκες και την απασχόληση.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι τονίζουν τέλος την ανάγκη δημιουργίας Δημόσιου Πυλώνα Τραπεζών, αλλά και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τράπεζες με ειδική ρήτρα για την απασχόληση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 17:54