Πρόκληση για ένα ξέφρενο ξεφάντωμα στους ρυθμούς του βασιλιά καρνάβαλου αποτελούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει για μικρούς και μεγάλους ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες την περίοδο της Αποκριάς, τιμώντας παράλληλα και την παράδοση.

Τον τόνο στα παιδικά αποκριάτικα πάρτι έδωσαν οι μικροί φίλοι μας που κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο των Πεύκων, όπου κυριάρχησε ο χορός σε μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων, με τους καρναβαλιστές να εντυπωσιάζουν με τις επιλογές μεταμφίεσης, ζωντάνιας και κεφιού…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν αύριο Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012, στις 18.00 το απόγευμα, τα παιδιά της Δ.Ε. Συκεών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των 1ου – 5ου Δ.Σ. Συκεών (Ζ. Γουναρίδη & Μ. Μερκούρη). Εκεί, ένας τρελός επιστήμονας, μια τραγουδίστρια όπερας, ένας μπασκετμπολίστας και μια μαγείρισσα που αποφάσισαν να γραφτούν σε μια σχολή μπαλέτου για να ανεβάσουν την πιο τρελή παράσταση…

Τα αποκριάτικα παιδικά πάρτι θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, στη Δ.Ε. Νεάπολης με το ραντεβού να έχει κλειστεί στην Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στις 12 το μεσημέρι. Ινδοί σκιέρ, δρομείς με χάρη και στυλ, αρσιβαρίστες, παλαιστές και πυγμάχοι αποφασισμένοι να ΜΗΝ αποτύχουν παρελαύνουν μπροστά μας ζητώντας να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στο στόχο τους!!!

Φεστιβάλ παράδοσης…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκδηλώσεις εμπλουτίζονται με το Φεστιβάλ Παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί στη Δ.Ε. Νεάπολης, την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, και την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012, στις 6.30 μ.μ.

Κουδουνοφόροι και λαϊκά δρώμενα, όπως του «Φανού», και μια πλειάδα παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων θα χρωματίσουν την ατμόσφαιρα με χορούς και ρυθμούς από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα θα πάρουν μέρος το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα καθηγητών Δ.Ε. Νεάπολης, ο Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης με χορούς από τη Θράκη, ο Σύλλογος Κρητών «Τ’Αγρίμια», οι Kουδουνοφόροι από την Ανθή Σερρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωακείμ Λιούλια» Κρόκου Κοζάνης (Παρασκευή) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυωτών Δήμου Γιαννιτσών, ο Σύλλογος Μικρασιατών Εύοσμου, ο Σύλλογος Κερκυραίων Θεσσαλονίκης «Οι Φαίακες» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «Πηγάδ’ απ’ το Κεραμαριό» που θα παρουσιάσει το λαϊκό δρώμενο του «Φανού» Κοζάνης (Σάββατο).

…και Καθαρά Δευτέρα

Το αποκριάτικο ξεφάντωμα θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα με τις παραδοσιακές φασολάδες, λαγάνες και το χαλβά να συνοδεύονται με μουσική και χορό από τις 10 το πρωί. Αναλυτικά:

Στη Δ.Ε. Αγ.Παύλου (πλ.Τσάτρα – Θέατρο Δάσους στο Σέιχ Σου), σε συνεργασία με τη Γ΄Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το ρυθμό θα δώσουν τα «Τύμπανα του Πύργου», ενώ το ίδιο θα κάνει στη Δ.Ε. Νεάπολης (Ανοιχτό Θέατρο, περιοχή Στρεμπενιώτη) η Πανωραία και η …παρέα της.

Στη Δ.Ε. Συκεών (Δενδροφυτεία Συκεών) ο Γιάννης Ξενίδης με το συγκρότημά του θα πλημμυρίσουν με ήχους τον χώρο, ενώ στη Δ.Ε. Πεύκων (Άλσος «Πατήρ Μεταξά») ετοιμάζονται εκπλήξεις, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Αιμοδοτικό Σύλλογο των Κατοίκων, για μια …ξεχωριστή φασολάδα!

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης