Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των δύο Μαυροβουνίων που βρέθηκαν χτες το απόγευμα νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο τους στο πάρκινκκ της βίλας που είχαν νοικιάσει στον Χαλικούνα στην Κέρκυρα.

Τα θύματα της άγριας δολοφονίας είναι ο Άλαν Κόζαρ από το Μπαρ του Μαυροβουνίου και ο Νταμίρ Χάτζιτς από το σέρβικο Ούζιτσε. Και οι δυο τους ήταν καταζητούμενοι από τις αστυνομικές Αρχές Σερβίας και Μαυροβουνίου, ενώ είχε εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια και είχαν νοικιάσει τη βίλα από τις 21 Ιουνίου και για δύο μήνες ακόμα. Στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες, με το εγκληματολογικό της Αστυνομίας να κάνει φύλλο και φτερό το αμάξι αλλά και το σπίτι για να συλλέξει υλικό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δύο άντρες μόλις είχαν φτάσει στο σπίτι, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν καθώς δέχτηκαν τα πυρά αμέσως. Τα θύματα εντόπισε μία γυναίκα, η οποία αμέσως ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη και εκείνος την Αστυνομία.

Άλαν Κόζαρ, το ένα από τα δύο θύματα της δολοφονίας στην Κέρκυρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο αντρών.

Μάλιστα σχετίζουν την περίπτωση της διπλής δολοφονίας της Κέρκυρας με εκείνη στις αρχές του έτους στη Βάρη. Τότε είχαν δολοφονηθεί οι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέβαν Σταμάτοβιτς (ήταν οι «αρχηγοί» των «Σκαλιάρι»), οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν φίλοι του Κοζάρ, που δολοφονήθηκε στον Χαλικούνα.

Η εγκληματική οργάνωση στην οποία οι δύο δολοφονημένοι φέρονται πως ανήκαν ήταν γνωστή στην αστυνομία του Μαυροβουνίου για πολλά χρόνια.

Ο Κοζάρ συνελήφθη με μια ομάδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Σλάβολιουμπ Σέκετς, φερόμενο ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών ως δράστης τριών εκρήξεων στο Splendid Hotel στο Becici και εκβίαση του Σέρβου επιχειρηματία Zarko Radulovic, συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Ακόμα έχει εκδοθεί ένταλμα εναντίον του έτερου νεκρού Χάντζιτς για τη δολοφονία ενός από τα υψηλότερα μέλη της μαφίας του Kavač – Davorin Baltić. 

Πηγή: corfutvnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης