Στις 17 του μηνός ξεκινούν για έβδομη χρονιά, τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, που και φέτος είδε έναν στους δύο μαθητές του να περνούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Φέτος θα λειτουργήσει στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος).
Τα τμήματα είναι ολιγομελή, από πέντε έως δεκαπέντε ατόμων, και οι εγγραφές που ξεκίνησαν, γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή 5.00 μ.μ.- 8.00 μ.μ, στο χώρο του σχολείου (2ος όροφος). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή)  4.00 μ.μ.- 9.00 μ.μ.

Την περυσινή σχολική χρονιά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων είχαν εγγραφεί 256 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Από το 2012 που ξεκίνησε περισσότεροι από 1.200 μαθητές συμμετείχαν σ’ αυτό.

«Αισθάνομαι υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται στο Κοινωνικό μας Φροντιστήριο. Είναι συγκινητικό να βλέπεις καθηγητές, αμισθί, να κοπιάζουν μαζί με τα παιδιά μας για το όνειρο του κάθε μαθητή. Νιώθω διπλά υπερήφανος για τους μαθητές που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν, γιατί καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη, αυτό είναι μόνο μία αρχή σε μία συναρπαστική πορεία που θα ακολουθήσει. Εμείς, ως δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα τους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία του θεσμού σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στους εθελοντές εκπαιδευτικούς.
Τέλος, ο δήμος καλεί όσους καθηγητές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης