Έντεκα πτήσεις αναμένονται σήμερα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου να εντείνει τους ελέγχους των επιβατών προς την χώρα.

Από σήμερα 01/08/2020, το Ηνωμένο Βασίλειο τοποθετείται στην Κατηγορία Β και οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Αγγλία θα πρέπει να εξασφαλίσουν το CyprusFlightPass από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://cyprusflightpass.gov.cy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, απαραίτητη καθίσταται η καταχώρηση αποτελέσματος εξέτασης Covid-19 με αρνητικό RT-PCR, με δηλωμένη σαφώς ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της εξέτασης (εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την ώρα αναχώρησης). Εάν οι επιβάτες διαθέτουν το “NHS Covid-19 Notification”, τότε απαιτείται να καταχωρήσουν σε ενιαίο έγγραφο NHS Covid-19 Notification με αρνητικό αποτέλεσμα και Test Site Pass (Appointment Confirmation Email) στο οποίο αναγράφεται με σαφήνεια η ημερομηνία και ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού.

Ο χρόνος των 72 ωρών αρχίζει από την ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού.

Ο υπουργός Μεταφορών της Κύπρου Γιάννης Καρούσος πραγματοποίησε με την υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη αιφνιδιαστικό έλεγχο στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας με σκοπό να ελεγχθεί η εφαρμογή των μέτρων για την καταπολέμηση της μετάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι κατόπιν απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, θα υπάρξει αύξηση των δειγματοληπτικών ελέγχων από χώρες στις οποίες το τεστ κορονοϊού δεν είναι υποχρεωτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από σήμερα ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Κύπρου με πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες. Ιδίως για την πόλη της Λεμεσού, ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα καταστήματα εστίασης στη συγκεκριμένη επαρχία, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και την ακολουθία σε ό,τι αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας, το οποίο με τη σειρά του επισημαίνει το θέμα της προσωπικής ευθύνης αλλά και της σωστής χρήσης μάσκας όπου αυτή επιβάλλεται.

 Αργά το βράδυ της Παρασκευής (31/07) ανακοινώθηκαν άλλα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης