Σήμερα θα ξεκινήσει επί της ουσίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας η δίκη των πέντε ατόμων που κατηγορούνται για τρομοκρατία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, βάσει του 187Α του Ποινικού Κώδικα που εφαρμόζεται για τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Κατηγορούμενα είναι τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν πέρυσι τον Οκτώβριο, έπειτα από τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τα κίνητρα των δραστών, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι στις ειδικές φυλακές Τύπου Β στο Κέντρο Κράτησης Μαλανδρίνου.

Οι δράστες φέρεται να έχουν τοποθετήσει και ενεργοποιήσει, μέσα στο ίδιο βράδυ, δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς, έναν στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και έναν στο άγαλμα του Παλαιολόγου στον Μυστρά, ενώ συνελήφθησαν όλοι την επόμενη ημέρα, κατά τη διάρκεια κατόπτευσης χώρων στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τότε εκρηκτικά, έτοιμες βόμβες και όπλα.

Και οι πέντε παρουσιάζονται ως μέλη της «Ομάδας Έ – ΕΥ», ενώ στα δύο χτυπήματα που έκαναν είχαν σχεδιάσει το Δελφικό Έψιλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την υπόθεση είχαν ασχοληθεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική) της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και η ΕΥΠ, αξιωματικοί των οποίων αναμένεται να καταθέσουν σήμερα στο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης