Στις 20 Αυγούστου ξεκινά το κυνήγι, σύμφωνα με την ρυθμιστική απόφαση για την θήρα που εξέδωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Η κυνηγετική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010 και οι κυνηγοί θα πρέπει να φορούν ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος (πορτοκαλί).

Σε σχέση με την ρυθμιστική απόφαση για το 2008, εφέτος το υπουργείο αυξάνει σε 4 από 3 τον αριθμό των αγριόχοιρων που επιτρέπεται να θηρευτούν (2 από 1 πέρυσι είναι ο επιτρεπόμενος αριθμός αγριόχοιρων στην Πελοπόννησο). Με την απόφαση διατηρούνται όλες οι απαγορεύσεις θήρας (λόγω πυρκαγιών σε δάση και δασώδεις περιοχές) που έχουν ήδη εκδοθεί και ισχύουν μέχρι σήμερα ή πρόκειται να εκδοθούν στο μέλλον για την ίδια αιτία στις διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
 
Επίσης, ελήφθησαν σοβαρά υπόψη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Η επίδραση της χρονικής περιόδου της θήρας επί των θηρευσίμων και των απολύτως προστατευομένων ειδών γενικού ή τοπικού χαρακτήρα.

-Ο κίνδυνος αφανισμού ή μείωσης του πληθυσμού ενός εκάστου των θηρευσίμων ειδών στην Ελλάδα.

-Τα κοινά σχέδια και δράσεις για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας και των παρανομιών στα δάση, τόσο από τους δασοφύλακες του δημοσίου όσο και από την αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών φυλάκων θήρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, ο κ. Χατζηγάκης δεν επέτρεψε το κυνήγι του ζαρκαδιού σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας δεκτό το αίτημα 173 οικολογικών, ζωοφιλικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, των οποίων επίσης έκανε αποδεκτές άλλες θέσεις και αιτήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης