Ξεκινά τη Μ. Δευτέρα πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2012, 18:40
Ξεκινά τη Μ. Δευτέρα πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων
Ξεκινά από τη Μεγάλη Δευτέρα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα διάρκειας 100 ωρών, για την κατάρτισή τους σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», απευθύνεται σε 20.000 ανέργους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 22.000.000 ευρώ. Η επιχορήγηση θα γίνει με επιταγές κατάρτισης μέσω του νέου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας.

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση Τομέων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης. Με την πιστοποίηση οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω Διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής». Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων λήγει την Παρασκευή 25 Μαΐου.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2012, 18:47