Στον καθαρισμό του εγκιβωτισμένου ρέματος «Γοργοποτάμου», γνωστού και ως «ρέμα Έντερ», στην περιοχή της Νέας Περάμου, προχωρεί η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιεί για τις διανοίξεις ρεμάτων στις πληγείσες περιοχές της δυτικής Αττικής.

Το έργο, όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, θα υλοποιηθεί από την ΕΥΔΑΠ και οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 23/2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι εργασίες για την οριστική απομάκρυνση των καθαρών φερτών υλικών (χώμα, πέτρες, λάσπη) έχουν ανακοπεί, καθώς οι υπηρεσίες βρίσκονται εν αναμονή της απάντησης – υπόδειξης του αρμόδιου υπουργείου, για τη μεταφορά τους σε νέο χώρο. Επιπλέον, πρέπει να απομακρυνθούν από το ανενεργό λατομείο ΤΙΤΑΝ -στην περιοχή της Μάνδρας- και τα υλικά τα οποία μεταφέρθηκαν αμέσως μετά τις καταστροφικές συνέπειες της φονικής καταιγίδας στη Μάνδρα και την Ν. Πέραμο. Πρόκειται για υλικά παντός είδους που περισυλλέγησαν από τους δρόμους, τα σπίτια και τα ρέματα, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλότητα στην περιοχή. Είναι κατεστραμένα αυτοκίνητα, δένδρα, ογκώδη έπιπλα, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, πέτρες, άλλα μεταλλικά αντικείμενα κ.λπ. τα οποία χρήζουν ανακύκλωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης