Άνοιξε η αυλαία των απολογιών στην υπόθεση της προμήθειας των ελικοπτέρων Super Puma.

O ανακριτής διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής κάλεσε ήδη σε απολογία τους πρώην αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας στους λογαριασμούς των οποίων φέρονται να έφτασαν χρήματα από τις «μίζες» που διακινήθηκαν στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Στράντζαλης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγυοδοσία 15.000 ευρώ.

Ο Π. Στράντζαλης ο οποίος απολογήθηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες αμοιβές κάνοντας λόγο για δάνειο από συγκατηγορούμενό του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Π. Στράντζαλης φέρεται μαζι με τους επίσης πρώην αξιωματικούς, Θεοδ. Μόσχο και Ι. Ράμμο, να έλαβαν συνολικά 523.773 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία eurocopter.

Στον κ. Στράτζαλη φαίνεται να καταλήγουν το 2008, 185.000 ευρώ απο τον λογαριασμό του Θ. Μόσχου, τα οποία,σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέρχονται απο λογαριασμό της εταιρίας Malwern. Πρόκειται για εταιρία ιδιοκτησίας των Αλ. Τσάτσου και Σ. Κομνόπουλος, των φερόμενων ως μεσαζόντων στην προμήθεια των Super Puma.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις επόμενες ημέρες, εκτιμάται ότι θα κληθεί σε απολογία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, μετά την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση Πόθεν Έσχες και σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε off shore.

Οι κατηγορίες αφορούν το ποσό του 1,65 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε, όπως προέκυψε από την έρευνα, την περίοδο 2007-2008 απο την εταιρία των Τσάτσου-Κομνοπουλου Malwern.

Διαβάστε επίσης:

 
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης